En osmaklig dag

Idag skulle jag och M äntligen komma igång med experimenten igen efter sommaren. M kom ovanligt tidigt till mitt kontor och vi gick genast iväg för att förbereda. Naturligtvis visade sig lokalen, som alltid annars är ledig, vara bokad i några timmar, så vi gick till biblioteket för att få annat gjort. Efter en stund blev det ämligt värre i biblioteket - M som varit hostig och sjuk i flera dagar fick nu även feber, och jag fick ond mensvärk. Vi bestämde oss för att ändå försöka, men eftersom promenaden till lokalen var fylld av hostanden och snörvlanden (och en dubbelvikt L) så gav vi upp, packade ihop vårt pick och pack och åkte hem istället... 

Värt att notera i ovanstående stycke: mensvärk! Det brukar betyda en snart förestående mens. Och imorgon ska jag installera min spiral! Jag ringde till barnmorskan för att få bekräftat att det inte går att installera spiral om man har mens, och fick till svar att det går om man bara har lite mens. Frågan är om jag vill göra det isåfall? Det känns som att hela projektet är lite för intimt och äckligt ändå utan att blod ska behöva inkluderas i det hela... och hur ska jag då veta om jag blöder för att jag har mens eller om jag blöder för att de har stuckit fiskedraget i mig på fel ställe?

Dessutom... efter att spiralen är installerad så får man inte ha "samlag" (sex då...?) på 7-10 dagar, och J flyttar på söndag. Så ikväll hade jag ju tänkt att vi skulle... eh, fira av... Men nu vill jag så gärna att blodet ska stanna inne, och jag får för mig att "samlaget" ska ha precis motsatt verkan och sätta igång hela processen, så vi får väl se hur det blir med den saken. Nu ska jag i alla fall gå och väcka upp J från hans lilla tupplur, och försöka övertala honom om att det är en jättebra idé att tillsammans rensa ur hans garderober och slänga massa gamla kläder innan han flyttar!

En äckligare dag

Ok, jag kan inte hålla mig i väntan på fler kvalificerade gissningar (själv tyckte jag att det såg ut som kaninpluttar i miniformat), här kommer en del av svaret:
70954-94
Svaret på varför en del av chokladplupparna var i en annan mugg med ett hår i har jag inte och vill inte få reda på heller. Det viktiga är att min sambo är så förtjusande fräsch!

En äcklig dag

En av anledningarna till att det ska bli skönt att bo själv ett litet tag: 
70954-91 
Jag hittade det på databorde imorse. Kan ni ens gissa vad det är för något? Det blir tyvärr inte fräschare på nära håll (notera håret...):
70954-92
Hur som helst, jag utlyser en tävling; den som kan gissa vad som finns i muggen vinner J's dricksglas som han brukar lägga sitt avrakade skägghår i!

En kortvarig dag

Idag har gått fort. Jag promenerade till skolan och var där hela dagen, sen fick jag skjuts med syster hem till henne där jag gav lilla H hans namnsdagspresent - en borrmaskin med tillhörande skruvar och tillbehör. J var snäll och hämtade mig och sedan har kvällen flugit bort, bland annat genom att jag tittade lite på Fling tillsammans med J, bara för att visa honom och själv förundras över hur bisarrt dåligt, overkligt, pinsamt och ur tiden det programmet är!

I min nya rensaranda håller jag på att succesivt tömma frysen (för att sedan fylla den med bara sånt jag faktiskt äter, inte sånt jag borde äta). Det har visat sig vara väldigt enkelt att laga mat numera när frysen har färre alternativ att erbjuda, och det blir dessutom rätt nyttigt eftersom det onyttigaste naturligtvis gått åt för länge sedan. Idag tillagades kassler med broccoligratäng och det smakade riktigt bra även om det nog fanns i frysen mest för att vara nyttigt.

På söndag flyttar J upp till Sundsvall. Det kommer förstås att bli tomt och tråkigt utan honom, men det finns också saker som jag ser fram emot. Det ska bli mysigt att få längta efter varandra och att umgås när vi känner för det och inte bara för att vi bor ihop och råkar vara hemma samtidigt. Det ska bli skönt att bo ensam och bli mer självständig än vad jag är när jag bor med J och väntar på att han ska vakna eller komma hem från jobbet. Och det ska bli helt underbart att ha det rent och städat hemma, och att den smuts och det stök som finns beror på endast mig och därför inte behöver irritera mig.

En slösande dag

Idag nystartade jag, syster och M vår Hälsoliga, en tävling som utgår från en egenkonstruerad lista över HälsoPoäng, som ges för sådant som motion, äta nyttigt, dricka tillräckligt med vatten, göra situps och vistas utomhus. Det är faktiskt ett väldigt bra påfund, problemet är bara att jag lätt brottas med dåligt samvete när jag missat att göra exempelvis de dagliga situpsen eller suttit "otillåtet" länge framför dator och TV.

Jag har inte fått sådär oerhört mycket vettigt gjort idag, en kvart efter att jag installerat mig på det gamla kontoret (det nya saknar fortfarande dörr...) så kom syster kom och hälsade på, och sen satt vi i flera timmar och pysslade med Hälsoligan och vår Vetliga och pratade strunt. Jag hämtade J vid tolv och så åkte vi ut till Valbo där vi åt lunch på IKEA och shoppade hyllplan och kläder och namnsdagspresent till lilla H och lite fler saker som jag egentligen inte borde unna mig.

Nu på kvällen var det meningen att vi skulle göra klart vår oavslutade minigolfrunda, men lagom till att jag sminkat mig och satt i linser, hängt mp3-spelaren runt halsen, lagt extrabatteri i fickan och var på väg ut genom dörren för att promenera till stan, så kom förstås ösregnet... Så det blev ingen minigolf, och spelkväll som ersättning som det var prat om rann ut i sanden. Snopen och rastlös tog jag istället tag i att göra plats för de nya hyllplanen i bokhyllorna och nu sitter jag och väntar på att Prison break ska börja.

En oförstående dag

Idag har jag extrajobbat och det var helt ok eftersom jobbet innefattade en utflykt till Furuvik! En äldre kvinna i personalen har fått för sig att mitt relativt nya jobb (på skolan) består av att jag jobbar på café. Jag kan inte förstå var i hela friden hon kan ha fått det ifrån och jag kan definitivt inte förstå varför hon envisas med att fråga hur jag har det på caféet fast jag har förklarat för henne att jag inte jobbar med något dylikt? 

En melodisk dag

Pandora är oftast riktigt bra. Ibland kan det komma upp till tio nya låtar på raken som jag gillar. Pandora blir mer finjusterat om man ger tummen upp eller tummen ner till de låtar som spelas, så det gör jag oftast. Men ibland spelas låtar som jag inte alls gillar och inte alls förstår varför de spelas. Då kan man fråga Pandora varför de spelas. Sist jag frågade så fick jag svaret: "Based on what you've told us so far, we´re playing this track because it features electronica influences, repetitive melodic phrasing, extensive vamping, major key tonality and major prominent use of synth." Jag vet inte riktigt om jag håller med om att de artister och de upptummar som jag har angett tidigare skulle peka på detta... men å andra sidan kanske jag inte har riktig koll på min egen musiksmak? Just nu spelas i alla fall Missy Higgins som jag aldrig lyssnat på förut men gillar riktigt mycket, så nu är jag glad och nöjd!

Harmoni i hemmet med feng shui är nu utläst. Eller i alla fall skummad... jag har kanske missuppfattat det där med feng shui, för jag trodde att jag skulle få konkreta råd över vilka saker som borde rensas ut och hur det skulle ske och vilka saker som bör inredas hur för att få den där harmoniska känslan. Nej då, det enda konkreta tips jag fick var att sortera de utrensade sakerna i fem kassar, resten av boken handlade mer om att identifiera väderstrecken i huset och att inreda efter dem för att lyckas inom olika områden i mitt liv. Alltså, om jag vill få ordning på karriären så ska jag rensa i ett speciellt väderstreck och ställa dit diplom och sånt istället. Och sen var det massor med prat om reningsritualer och sånt. Nej, den där boken var faktiskt ingenting för mig, jag får fortsätta rensa från eget huvud!

En ångerfull dag

Igår jobbade jag till tre. Sen var det meningen att en liten fest skulle hållas hemma hos oss, så vi behövde handla snacks och dricka och duscha och klippa våra hår, och så behövde huset en ordentlig städning. Mina röjningsinsatser syns nämligen inte alls just nu, hela gillestugan är fylld med saker från förrådet, uppdelade i högar efter vad som ska kastas, ges bort eller läggas in i förrådet igen.

Hela kvällsprojektet kändes i alla fall lite överväldigande, men som tur var så var T och M schyssta och förflyttade festen hem till dem istället, så vi slapp städa och klippa våra hår (nej, jag ser inte heller logiken...). Det var väldigt skönt och festen blev väldigt trevlig, även om jag inte egentligen fattar varför vi skulle till Bilagan när vi hade så intressanta diskussioner där hemma!

Sen så är det ju de där eviga frågorna... varför ska jag dricka så "mycket" alkohol? Varför tycker jag på Systembolaget att det är en bra idé att fokusera på starka viner? Varför hamnar jag alltid i det där stadiet där jag bara vill dricka mer? Varför glömmer jag alltid bort att jag ska övergå till vatten efter klockan tolv? För det är nämligen inte värt det på något vis dagen efter när jag mår illa och är trött och har huvudvärk och det värker i armvecken (ja... faktiskt alltid dagen efter att jag har druckit)! En kvälls festligheter är inte värt en hel morgondags lidande, framför allt inte när jag skulle ha lika trevligt utan all denna alkohol!

Idag har det följaktligen inte hänt så mycket. Jag mådde pyton när jag vaknade, men efter en halv Skogaholmslimpa och några timmar i TV-soffan så kändes det rätt ok. Sen tog vi en biltur (som naturligtvis satte igång huvudvärken och illamåendet igen) till Yalla Yalla där vi käkade bakfyllemat med M och T. Efter maten och en glass så började jag piggna till igen. Vi handlade på vägen hem och förutom ett litet städryck så har jag sedan bara hängt framför TV och dator hela kvällen. Alla andra är iväg på roligheter eller tråkigheter och det gör mig ingenting, den enda fördelen med såna här dagar är just att det är lite skönt att ha en ursäkt att bara göra ingenting och mysa framför TV:n med massa onyttigheter!

En begrundande dag

I helgen oroade jag mig för att vardagen snart skulle komma tillbaka. Nu oroar jag mig snarare för att den är på väg att försvinna. J flyttar till Sundsvall för att plugga där i tio månader, och även om jag är jätteglad för hans skull så är jag minst sagt bekymrad för min egen del. Jag vet inte riktigt var jag och katterna ska bo och inga alternativ känns riktigt bra. Vi skulle kunna ha kvar radhuset men då måste J betala dubbla hyror plus tågavgifter. Vi skulle kunna skaffa en inneboende men då vet vi inte vilken galning vi får in i huset. Jag skulle kunna flytta till en lägenhet men då får jag det antingen mycket dyrare eller mycket trängre och sämre. Jag skulle kunna flytta in med syster och T men då blir det problematiskt med katterna och jag är inte så sugen på att bo inneboende.

De senaste dagarna har jag mestadels ägnat åt att fundera och deppa över flyttproblematiken och att städa ur förrådet. När tankarna är många och förvirrade så är det alltid skönt och lugnande att rensa i något konkret istället. Min nya feng-shui-anda känns förresten rätt passande just nu, för oavsett om jag flyttar eller om jag får hit en inneboende så måste det verkligen röjas här hemma! När jag väl har röjt upp ordentligt så ska jag sedan försöka skärpa mig när det gäller mina inköp. Jag har nämligen insett att det mesta av det jag slänger är sådant som jag har köpt billigt på rea, eller premier som jag har fått från mina eviga tidningsprenumerationer...
 
Jag har nyss upptäckt en skatt som löser mina musikproblem - jag gillar att lyssna på musik men är dålig på att hitta nya artister och är trött på radion och de gamla artisterna. Sedan jag för några timmar sen skaffade konto på Pandora så har jag hört otroligt mycket bra musik som är helt ny för mig!

En sentimental dag

Jag håller på att rensa ur saker i förrådet, och det senaste projektet är tre stora flyttkartonger med barndomsminnen som kom fram i mammas flytt. Det är en ganska långsam process eftersom jag förstås måste öppna och bläddra i allt jag hittar... Ett guldkorn som jag hittat är Tjejernas skoldagbok 90/91 i massa grälla färger. I den finns nedanstående sida:
70954-90
Jag tycker att det är lite underhållande att:
jag gick i 7:an
jag hade snöat in på Jack London
en del av de där böckerna fortfarande hör till mina absoluta favoriter
jag gav varenda bok fem plus.

En konstaterande dag

När jag äter kalkonsmörgåsar så spinner katterna (och ser på mig med bedjande blickar).
När J är yrvaken så pratar han finska (och somnar om).

En föränderlig dag

J har kommit in på sin drömutbildning uppe i Sundsvall. 
J börjar den 4:e september. 
J  har föreläsningar varje dag och ofta hela dagarna. 
J har tackat ja till ett litet rum däruppe.
J tycker sig inte ha råd med att veckopendla till Sundsvall, betala hyra där och betala hyran här hemma.

Vi måste säga upp radhuset!

En kontrollerad dag

70954-88
Jag kontrollerar tydligen vädret med mina tankar. Imorse när jag påbörjade min promenad till jobbet så hängde regnet i luften, men höll sig i schack förutom några duggstänk här och där. Ju längre jag gick desto närmre tycktes himlen vara att bara släppa ner allting, så när jag hade 5-10 minuters promenad kvar började jag att fundera. Jag gick och tänkte på hur regnet förmodligen skulle börja ösa ner precis efter att jag kommit fram till jobbet, och att jag skulle blogga om det. Direkt efter de tankarna så började det naturligtvis att regna. Så då började jag tänka på att blogga om det och om att gå händelserna i förväg, och då slutade det naturligtvis att regna. Så nog kontrollerar jag vädret alltid, om än på ett något bakvänt och komplicerat vis. Att jag går och funderar på oviktiga saker att blogga om, och sedan faktiskt bloggar om det, det är en helt annan sak. Nu är det åskhimmel utanför fönstret så nu är det bäst att jag slutar både att blogga och att tänka...


En välfylld dag

Furuviksparken var rolig men uttröttande. När det är billigt att ha kul så är det många som passar på, så det var lite för mycket folk där. Lilla H uppskattade verkligen både karuseller och djur, även om det var nästan lika kul att klättra på stenarna i skogen! Jag gick mest och iakttog lilla H, men jag hann se mina apor också...

På kvällen gick jag och J på pizzeria för att fira av min onyttiga era. Pizza åt jag, och mätt och lite äcklad blev jag. Sen såg vi The singing detective med M & T. Jag har lite blandade känslor för den och vill egentligen bara säga att min förälskelse i Robert Downey Jr. höll på att dö ut av all psoriasis hans rollfigur ansattes av, men när han sjöng på slutet så blev allt bättre än bra igen. Kvällen avslutades med en milkshake och nu väger jag 71,1 kilo och ska äta havregrynsgröt till frukost och sedan promenera till jobbet.

En bruten dag

På högstadiet visade min svensklärare under en lektion hur man bör gå till väga för att öppna en ny bok - den ska öppnas och "brytas upp" i mitten och sen går man i mindre och mindre delar ut mot pärmarna. Sedan dess har jag alltid gillat att öppna och "bryta in" nya böcker. Idag var det den här boken:

som jag fick nöjet att göra detta med och som jag nu ser fram emot att läsa.

En rolig dag


Det växer en fin spikklubba (tror jag, när ska någon fixa så att jag kan googla en egen bild?) i min rabatt. Jag har inget som helst minne av att jag har gjort något för att förtjäna detta, men å andra sidan så har jag satt diverse lökar som det inte blivit något av i just den rabatten, så vi är väl kvitt antar jag.

Vi orkade faktiskt med en biofilm igår, nämligen United 93. Jag ska inte ge mig in på att börja recensera filmer, det finns andra som gör det bättre, men jag vill säga så mycket som så här:
1, jag blev "åksjuk" av det skakiga filmandet (att vi lyckats få platser på första raden underlättade knappast...)
2, jag höll mig vaken hela filmen trots att det var sena bion och att jag alltid somnar på sena bion.

Idag ska jag till Furuvik med hela familjen och några till. Mammas sambo har fixat billiga biljetter med åkband så det ska bli väldigt trevligt. Men även om en stor anledning till att jag följer med är att få se lilla H's reaktioner på sitt första Furuviksbesök så tror jag att jag ska försöka ströva runt lite själv också, jag hinner sällan se färdigt på det jag vill (läs: aporna) när jag är med andra.

Det är tragiskt men sant: min våg visar på över 70 kilo idag. Jag ska sörja och förbanna en smula, sen ska jag fika och fuska hela dagen ute i Furuvik, säkerligen avsluta med ett farväl till onyttigheterna ikväll (för det är så jag gör och det är därför jag väger som jag gör), och sen ska jag börja morgondagen med havregrynsgröt och ett nyttigt liv.


En skvalpande dag

Större delen av idagen har jag på den här nyupptäckta stranden i Årsunda
70954-81
kämpat emot den annalkande hösten tillsammans med syster, T, lilla H och stora H. Jag har inte riktigt accepterat än att mitt "riktiga" jobb har börjat igen och jag tänker verkligen inte acceptera att vardagen kommer tillbaka! Nu är det lördag kväll och därför känns det som att vi borde hitta på något skoj, men jag är trött av allt plaskande i Årsunda och J är trött av att vara J, så vi får se hur det blir. En biofilm orkar vi kanske med...

En tillbakablickande dag

Torsdagsdagen tillbringade jag ute i fina Gysinge bruk

där jag satt stilla på stolar i möte och lunchrum och lyssnade och åt och konverserade hela dagen. Väl hemkommen till stan cyklade jag direkt till JW där det bjöds födelsedagsfika och jag satt stilla på stolar och fikade och konverserade lite till. När jag kände att jag höll på att explodera så cyklade jag därifrån och fick som tur var med mig syster, M & L på en runda minigolf i mörkret. Vi hamnade på Fjärran Höjder, som är en mycket svårare bana än Boulognern, men det var definitivt något annat fel den där kvällen eftersom jag på 9 banor (efter vilka vi blev ivägkörda på grund av den sena timmen) lyckades skrapa ihop 33 slag...

Igårdagsdagen spenderades på stranden i Brämsand med H, C, T & F. Det blev inte så mycket bad, istället lärde H mig att spela schack

och så hittade F några stora stenar som vi ägnade oss att leka kulstötning med. Efter kulstötningen blev det lite längdhoppning också, och så blev det som vanligt massor med struntprat, precis som det ska vara. På kvällen var jag och J först till McGills och hjälpte till att fira M & T's enmånadsdag med att äta massa fet mat, och sen hamnade vi alla hos syster och T på spelkväll och frossade i godis. En fredag i min smak!

En skicklig dag

Jag började idagen med ett kortpass på sommarjobbet: 7-11, en riktig dröm! Sen åkte jag direkt med lillasyster till stan för en runda minigolf. Vi tänkte att vi skulle variera oss och spela i Stenebergsparken, men de hade stängt på grund av regnet igår, (och idag...) så det blev Boulognerskogen som vanligt. Där slog jag både syster och personligt rekord och blev väääldigt nöjd och lite lycklig!
70954-80
Nu ska jag skicka feedback på en rapport och sen ska jag fortsätta mitt städprojekt här hemma. 

En städad dag

Den här kvällen har jag ägnat åt sån där städning som J inte gillar - städning som inte syns men som lugnar själen. Jag har bland annat kastat massa saker ur badrumsskåpen och känner mig nu lite lättare om hjärtat. Jag tror faktiskt att jag ska ta en paus från romanerna och läsa Harmoni i hemmet med feng shui - en oläst julklapp som känns rätt passande just nu!

Idéernas grotta slutade tyvärr som en besvikelse. Den verkade så himla lovande och byggde upp för något storartat... för att sedan komma till ett slut som inte var värt mer än en axelryckning. Det var helt klart en bra bok, men besvikelsen på slutet gjorde den så mycket sämre!

Nu är det bokat och bestämt - jag ska installera kopparspiral. Sköterskan har instruerat mig att ta värktabletter innan jag går dit (hjälp?) och påpekat att jag måste kunna garantera att jag inte är gravid. Hur fasen ska jag kunna garantera det när vi använder kondomer? Hade jag haft några garantier att ge hade ju J varit en harmonisk människa... Jag är i alla fall lite småskraj - hela grejen verkar ju bisarr, jag ska ha en grej som ser ut som ett jäkla fiskedrag i mig och den där grejen ska utsöndra koppar för att hindra mig från att bli gravid... 

                                                                              70954-77
                                                     Fiskedrag?                          Kopparspiral?


En arbetsam dag

I söndags kom vi alltså äntligen iväg till Rullsand. Tyvärr var inte riktigt vädret på vår sida, men vi hade det trevligt ändå! Vi trotsade molnen och duggregnet och satt en stund på en filt på stranden och badade lite och spelade lite boule och sen höll vi oss inne i stugan och spelade spel resten av kvällen. Igår hade jag en riktig slappdag där jag slumrade, läste ut Idéernas grotta och såg på massa TV. Det tyckte jag var jätteskönt ett tag men lagom till eftermiddagen blev jag förstås riktigt rastlös, så jag och syster gav oss ut för en golfrunda i Boulognerskogen.

Idag börjar allvaret - min semester är slut och jag sitter och laddar för första dagen på länge på det "riktiga" jobbet.  Dessutom är min vikt på väg upp mot den förbjudna 70-kilos gränsen, så nu gäller det att ta tag i saker och ting på den fronten också!


En uttryckslös dag

Tysta dagar på bloggen innebär roliga dagar i det riktiga livet.

I fredags åkte jag på fest direkt efter kvällsjobbandet. Jag tog med mig bilen och höll mig nykter och hade lagom trevligt och kom i säng i lagom tid. Igår fick jag med ett gäng till Brädviken där vi badade och hade det bra i flera timmar. Tyvärr var vi tvungna att åka därifrån innan jag tröttnat eftersom vi bestämt en träff vi inte ville missa med A, S och lilla M som var på besök från England. Så det blev fika och prat och babygull med dem och andra resten av kvällen. Sen har jag haft världens skönaste jobbnatt - det har inte funnits något alls att göra så jag har slumrat i soffan största delen av natten!

Nu ska jag sova och när jag vaknar ska jag argumentera med J om vilken tid vi ska åka till "Mellansveriges Riviera" för den där campingnatten som jag så länge sett fram emot!


En ruskig dag

Och regnet det bara öser ner... men det är faktiskt ganska mysigt och ger lite positiva höstkänslor. I det här vädret blir jag sugen på att gå inomhus i köpcentrum och shoppa, men det passar inte riktigt min nuvarande ekonomi, så jag steker pannkakor och läser vidare i den ytterst lovande Idéernas grotta istället.

Jag har varit så dålig på att läsa på sistone, bara för att jag snöade in mig helt på att läsa klart Montecore och Dragspelsbrott trots att båda var tråkiga och långdragna. Men nu har jag äntligen lagt de böckerna åt sidan och börjat läsa annat istället, och då kom naturligtvis läslusten tillbaka genast. Senast läste jag Stjärnor utan svindel av Louise Boije af Gennäs. Den var riktigt bra - handlingen som rörde sig kring skillnader och krockar gällande klass, sexualitet och åsikter fick mig att tänka till lite, och det gillar jag.


Jag ska försöka att inte äta upp alla på en gång...

En jämförande dag

Jag tycker inte om att jag alltid måste jämföra varje sommar med den senaste. Jag packade nyss upp väskan från gårdagens tur till Boulognern och hittade då varpa som vi aldrig spelade. Då börjar jag genast tänka "oj, jag har inte spelat varpa på hela sommaren. jag har inte spelat nåt sommarutespel på hela sommaren, vad dåligt!". Bara för att jag brukar spela kubb och boule och varpa måste jag väl inte göra det varje sommar om jag nu har haft annat trevligt för mig? Dessutom har jag faktiskt spelat kubb en gång, på midsommar. Den här sortens tankar dyker i alla fall alltid upp i slutet på sommaren och innebär att jag är rädd för att sommaren ska ta slut utan att jag hinner njuta färdigt. Så nu går jag ut och solar!

En kort dag

Gårdagen bara försvann. Jag åkte och handlade förnödenheter åt en sjuk J och lagade mat och städade och allmänt passade upp på honom (och mig själv). Jag hade huvudvärk och kände mig hängig ett tag och började fundera på om jag också skulle bli sjuk, men efter en tupplur på 40 minuter så var jag piggare igen. Jag var in till Boulognerskogen en sväng och träffade syster, T och lilla H och fikade och spelade kort och lekte med lilla H i lekparken. När jag passade lyckades lilla H ramla raklång ner från en klätterställning, fy vad dåligt jag mådde, eller mår fortfarande om jag tänker efter!

Idag börjar jag jobba 16.00. Jag tycker inte alls om att "räkna ner" inför jobbet, det är väl nackdelen med att jobba kvällar. Att jag missar Cityfesten gör mig inte så mycket, jag är ändå pankare än någonsin. Ganska tung är jag också förresten, jag vägde 69,2 imorse.

Idag slits jag mellan att ligga ute och sola och läsa bok (jag fick mersmak av solbrännan från Sommarland) och att vara inne och städa och rensa och röja. Jag har ingen aning varför jag nu skulle vilja städa, men är faktiskt sugen på det.

En molnig dag

Igår tog jag och H gamla SAABen till J's stuga i Hälsingland. Där åt och fikade vi gott och pratade massa strunt och gullade med 8 veckor unga K. När vi kom tillbaka till stan så åkte vi förbi syster och T. Där åt och fikade vi gott och pratade massa strunt och kollade på bilder från bröllopsresan.

När jag körde hem klockan 2.30 så var det så dimmigt ute så att det var otäckt att köra. Jag ringde J för att beklaga mig, men han snäste bara att det var dumt att prata i mobilen i dimman. Säkert, så jag upplyste honom om att jag snart skulle dö och lade på luren. Då lättade dimman och jag körde hem på fem minuter och 40 minuter senare ringde J min mobil för att kolla var jag var.

J är febersjuk och ämlig. Han är som en kanin eller ett litet barn och klarar inte av sånt som drag och kalla bad, alltså sånt som man utsätts för när man tältar och leker på Sommarland. Jag kanske skulle ha tagit med öronmuffar åt honom... När vi pratade om det igår så konstaterade J att hans bortgångna namne kaninen J dog av drag, och utbrast sedan "jag dog av drag". Det uppskattades inte!

Jag funderar på att skaffa spiral. P-piller har jag lagt ner på grund av alla otäcka personlighetsförändrande hormoner, och kondomer... de tröttnar man på i längden!  J satt bredvid mig vid datorn när jag läste om säkerheten hos olika preventivmedel. Han fick under läsandet en alltmer bekymrad min och konstaterade till slut att han ska sluta ha sex. Jaha... 

Idag är det molnigt ute och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Jag har inte så många alternativ förutom att hänga med syster, T och lilla H på någon barnaktivitet, eller vara hemma och pyssla om sjuk J och läsa bok. Jag vet inte riktigt vad som är bäst, kanske ska satsa på en kombination?

En smärtsam dag

Helgen var snudd på perfekt! Mysig camping, härligt väder, fina vyer och roliga lekar på Sommarland. Nu lider vi sviterna av det... allt klättrande och hoppande och åkande har gjort oss riktigt trötta och gett oss smärta och träningsvärk och solbränna lite överallt! 

Det var bra att resa själva. Ensamma gjorde vi vad vi kände för hela tiden, utan att anpassa oss efter, eller vänta på, andra. Mer ensamtid leder också lätt till mera mys och nyväxta känslor...

Bra är också att vi har läst mycket i helgen och jag äntligen har fått tillbaka läslusten, och så uppskattar jag återigen att vara utomhus och har, åtminstone tillfälligt, blivit av med mitt beroende av dator och TV.

Idag har jag jobbat. Det gick inte så bra eftersom jag blev halvt däckad av grymma menssmärtor. Det är tyvärr en stor nackdel med att jag har slutat med p-pillren - innan jag började med dem var jag sjukskriven en dag i månaden för mensvärk, ända tills jag fick värktabletter utskrivna. Efter att jag slutat med p-pillren så har värken sakta smugit sig tillbaka och verkar nu vara tillbaka på sin ursprungliga nivå. 

Nu väntar jag på att J ska komma hem med godis och pussar och göra så att jag mår frisk igen.

70954-74


En bortrest dag

Igår badade jag med mamma och lilla H i Brädviken större delen av dagen. Det var väldigt trevligt, men man blir alltid trött av att bada, och när man badar med en liten kille på 1,8 år, som inte förstår att han inte kan simma och därför måste fiskas upp med jämna mellanrum, då blir man ännu tröttare sen... Så det hände inte så mycket mer den dagen, jag storhandlade upp mina sista pengar (som jag just då inte visste var mina sista pengar), åt god mat hemma, åkte och hämtade lite campingutrustning, och orkade sen bara med att umgås med datorn. Jag avböjde att följa med en söt tjejtrio till Brända Bocken och avböjde faktiskt en gång till när de ringde igen och frågade om jag inte ville med och nattbada. Trökvarning, jag får sluta ställa klockan på morgnarna och anpassa mig efter normalt semesterfolks dygnsrytm!

I eftermiddag går äntligen vår gamla SAAB mot Leksand! Jag och J åker helt själva den här gången eftersom alla andra jobbar eller är bortresta. Det känns lite trist eftersom Sommarland är sådär spralligt och busigt så det är roligt att vara fler. Men det är klart, är vi själva så är det färre att hålla reda på och mer ensamtid i tältet, och det var ett tag sen vi åkte nån stans själva, så det blir säkert jättebra!

Den här nya 300 meter långa forsen är det jag ser fram emot mest på Sommarland:


En fin dag

Något jag saknar i vår lilla radhusvärld, är ro att njuta av en ledig sommardag hemma. Under de somrar som jag bodde hemma hos mamma, så var jag ofta fullt nöjd med att sitta i en solstol i trädgården med en bra bok i flera timmar. Men i radhuset har jag ingen solstol och inget vidare insynskydd, och dessutom har jag två katter som jag antingen måste hålla ögonen på så att de inte smiter, eller stänga inne (och då stå ut med att höra deras ylanden och dessutom känna mig som en skurk).

Igår var en trevlig dag! Först åkte jag och mamma till Järnvägsmuseet med lilla H för att tillfredsställa hans nyväckta tågmani. Det är mycket möjligt att vi snarare bara gjorde den värre, men det var kul så länge det varade! Sen vann jag en jämn match minigolf mot J, T och M. Efteråt köpte jag och J med oss mat hem, som jag kastade i mig innan jag hämtade S på stationen. Vi träffade A och fikade gott på altanen hemma hos C och F tills det var dags att köra hem och lämna bilen till J som skulle nattjobba.

Idag skiner solen och himlen är blå och jag ska bara vattna färdigt och äta mina äggmackor innan det blir en dag på stranden. Tre saker jag inte kan hantera att ha hemma i mitt kylskåp: ost, leverpastej och kaviar. Det vill säga allt som lockar till goda mackor...


En mulen dag

Igår hängde jag med mamma och lilla H och pratade bröllop och spolade Bamse-filmen tillbaka om och om igen så tåget kom tillbaka om och om igen till lilla H's stora glädje. Sen jobbade jag och efter jobbet skulle jag och J se på Poseidon. Men vi glömde bort den gyllene regeln att aldrig börja kolla på film efter nio. Så i min värld var det en väldigt dålig film - osammanhängande handling och väldigt kort. Det är nästan så att det kändes som att den bara hade en början och ett slut...?

Nu är jag ledig ända till måndag morgon och det är semester. Och även om det är semester hemma i radhuset än så länge och även om vädret än så länge sviker mig så är det så skööönt att vara ledig!

Idag väger jag 68,4. All kakdeg från förra veckan skapade denna mage. Kanske att helgens aktiviteter på Sommarland kan ta itu med den? Mest troligt inte. Mest troligt blir det ett projekt till efter min lilla semestervecka!


Deg. Förvillande lik min mages nuvarande skick.


En regnruskig dag

Det blev inget Rullsand igår. Istället åkte vi till Högbacka för att bada. Som vanligt hade jag problem med att hitta rätt avfart, så vi hamnade först vid Tönnebro och gick naturstigen där. Efter att vi sedan picknickat och badat i Högbacka, så vi tog en liten tupplur hemma och vaknade i lagom tid till att åka in till stan och se på Superman Returns.

Jag fick ett SMS av syster igår där hon skrev att hon i efterhand blev rörd av mitt tal. Det gillar jag.

J är inne i en nattperiod nu, så han lägger sig vid fyra på morgnarna medan jag vaknar vid åtta. Igår tjatade jag i typ fyra timmar och var helt förbi mig av rastlöshet när jag väl fick upp honom ur sängen. Det är ju en av nackdelarna med vårt samboende - vi hakar upp oss i en dum väntan på varandra ibland. Därför ska jag inte vänta idag utan istället åka hem till syster och T där nu mamma bor och barnvaktar lilla H.

Det är så tråkigt att bröllopet nu är slut och över, det känns som att jag liksom inte riktigt hann med att uppleva och njuta av allting under tiden - finns det ingen reprisknapp? Det känns också konstigt att syster och T nu är gifta makar... dessutom bortresta sådana. Jag vet inte om det är åldern, men jag känner mig så dålig på att hantera förändringar nuförtiden - uppbrutna förhållanden, nya förhållanden, ändrade titlar - min hjärna arbetar faktiskt på högvarv för att hinna med att anpassa sig. Konstigt, men sant!

RSS 2.0