En ledig dag

Bröllopet var naturligtvis underbart. Jag, och många jag pratade med, tyckte att det var det bästa och roligaste bröllopet hittills. Syster och T hade lyckats väldigt bra med att göra det till sitt alldeles egna och det ledde till en väldigt skön och avslappnad stämning. Många jag pratade med tyckte också att det var kul att brudparet stannade kvar så länge på festen... jag tror att klockan var ungefär halvfem när de gick iväg mot hotellet! Strax innan de gick hem avslutade de kvällen med att dansa tryckare, och jag, som blivit tårögd tidigare under kvällen men hittills inte fällt en tår, klarade inte av hur jäkla fina de där två är ihop, och började gråta och kunde inte sluta på bra nog länge... Vi andra stannade några timmar till och åkte nog inte hemåt förrän klockan var sju. Igår hände det därför inte så mycket alls, vi sov mest, och så köpte vi med oss pizza och var hem till syster och T och begrundade gårdagen och tittade på fina presenter.

Nu sitter jag och väntar på att J ska vakna. Jag är ledig hela veckan förutom tisdag kväll och vill passa på att göra något av det. Vi funderar på att åka ut till Rullsand och sova på campingen där inatt, det har vi pratat om hela sommaren, men det har inte riktigt funnits tillfälle än. Sen i helgen ska vi åka till Leksand sommarland och det ska bli sååå kul! Det är ju inte direkt Azorerna, där syster och T nu är på bröllopsresa, men det är ett fullgott alternativ åt oss vanliga dödliga!

En skapande dag

Denna dag, liksom de närmast före, har mestadels sett ut så här:

Det känns som att jag har mjöl ända in i hjärnan vid det här laget! Men det har varit ett rent nöje, om än ett extremt stressigt sådant, att göra de blivande tu den här tjänsten. Nu sitter jag kvällen före min allra käraste systers bröllop och ska skriva det där talet som både är roligt och visar hur mycket jag tycker om de snart nygifta sötnosarna. Det regnar massor här nu... härligt mysigt och väldigt skönt att slippa vattna ute. Hoppas bara att det går över till bröllopet imorgon!

Förresten var sötnosarna kvar och dukade lokalen för en liten stund sen, och syster som åkte dit vid lunch och trodde att det bara skulle ta ett par timmar... Tyvärr får man inte hjälpa till heller, för allt är riktigt top secret!
När jag pratade med syrran på mobilen var hon inne på killarnas pissoar och ropade ut till T och frågade om det inte borde finnas toapapper där inne? Svaret var att nej, det brukar det inte göra. Hallå? Visste att det var äckligt med pissoarer, men seriöst?!

En mjölig dag

Jag lyckades till slut bli av med kvällens jobbpass! Igår klev jag upp vid sju och bakade, förutom uppehåll för smakbesök av T och lilla H och för jobb, ända tills jag lade mig vid två. Idag ska jag baka precis hela dagen och jag ska börja nu!

En smutsig dag

Igår tog vi oss äntligen iväg för att försöka laga skrotbilen. Efter 3,5 timmar på OKQ8's Gör-det-själv-hall hade vi fått ur den gamla startmotorn, konstaterat att vi hade rätt om vad som var fel, och kört fast i försöken att få dit den nya startmotorn. J som stått med armarna över huvudet större delen av tiden var vid det laget riktigt sliten och fast jag mest fotograferat, räckt verktyg och lyst med ficklampan så var jag rätt trött jag med. Alltså knuffade vi ut bilen och gick, i brist på både skjutsar och bussar, de dryga 6 kilometrarna hem. Väl hemma lade sig J direkt i ett bad, vars vatten blev svartare för varje gång han rörde en muskel...

Idag hade vi samlat lite ny energi och dessutom fått tillskott i form av pappa, så vi knuffade in bilen igen och gav det hela ett nytt försök. Med gemensamma krafter (mest från pappa och J förstås, även om jag kände mig lite cool när jag stod uppe på hissen med bilen) så lyckades vi efter två timmar till slut få igång bilen! Det är inte utan att man blir lite stolt... särskilt över J's oändliga tålamod! Synd bara att bilen fick ett glädjefnatt och lekte larmad - eftersom larmdosan naturligtvis låg hemma på hallbordet så fick jag köra hem med en tjutande och blinkande bil!

Allra käraste syster gifter sig på lördag. Tills dess är det meningen att jag ska hinna skriva mitt tal, baka och laga lite ätbart och förbereda underhållning. Jag har alltså inte alls tid att jobba onsdag och torsdag kväll som det är tänkt, jag vet bara inte hur jag ska komma undan det - sjukanmäla mig, försöka byta bort eller bara ringa och säga att jag inte kan? Varför ska jag vara en sådan naiv tidsoptimist jämt?

Dagens vikt: 67,6.

En bildlig dag

Nu har jag skaffat en bilddagbok. Eftersom jag än så länge vill känna mig lite hemlig så är det begränsad tillgång till den. Om du saknar tillgång och känner att du borde ha det, maila till [email protected]

En förbättrad dag

Efter en itvingad lunch, en springtur, ett bad, lite kärlek, en sallad på pizzeria och en bortbytt jobbnatt känner jag mig som en ny människa igen!

En tankfull dag

Jag jobbar nätterna i helgen och har både sovit och ätit alldeles för lite, så jag går runt i en tjock, yr, illamående dimma. Jag läste naturligtvis de gamla mIRC-loggarna och befinner mig nu i ett supersentimentalt tillstånd eftersom jag tillsammans med loggarna dessutom hittade gamla tankeanteckningar jag skrivit. Det känns som att allt är på väg att förändras och jag vet inte om det är bra eller dåligt.

En sömnig dag

Jag har jobbat natten. Jag började passet med att tillsammans med J försöka lista ut ett sätt att ta mig förbi internetspärrarna på jobbets dator, men misslyckades. Jag tänkte då spela Sims på den bärbara datorn men hade glömt att ta med mig skivan... Efter ett försök att skriva tal med blytunga ögonlock så gav jag upp allt och glostirrade på TV och slummersov resten av natten.

Jag tog en promenad hem efter jobbet, det var skönt för en rastlös kropp. När jag gick över ängarna stod där en farbror och slog golf. Jag upptäckte att samma låtar som kändes alldeles perfekta att lyssna på på vägen till jobbet inte alls kändes lika bra att lyssna på på vägen hem. Det är liksom ett av problemen man får ta när man använder en premie till mp3-spelare som bara har plats för ungefär sju låtar... Jag får lösa musiklyssnandet på ett bättre sätt, men tills dess - vilka sju låtar skulle ni välja att lyssna på till och från en jobbnatt?

Det tar emot att gå och lägga mig, men jag borde förstås. J ligger och snusar i sängen och med honom bredvid mig går det alltid lite lättare att somna. Jag fick förresten en fix idé på vägen hem, att jag skulle leta upp och läsa gamla mIRC-loggar som jag tror att jag fortfarande har sparade någonstans. Jag kan inte bestämma mig för om det är en fruktansvärt rolig eller fruktansvärt dålig idé, så det är kanske bäst att sova på saken.

En löpande dag

Idag har jag spenderat en evighet med att "uppdatera mig" vid datorn. Dessutom har jag varit barnvakt åt lilla H, vars föräldrar ogillar bilder på honom på internet. Så lägligt att jag missade ansiktet då... 

När jag och lilla H lekte i lekparken satt en liten tjej på en rutschbana och sträckte sig uppåt och sa "Jag är inte lika stor som himlen. Du är lika stor som himlen, jag är liten". Söt tjej! Det tyckte förresten lilla H också. 
Sen har jag sprungit för första gången på månader! Det blev "bara" fyra kilometer men är alltid en början!
Efter badet tog jag ett grönt skönt bad

och försökte att äntligen komma någon vart i Montecore som tyvärr är riktigt seg fast hans förra bok var så bra. Jag misslyckades dock rätt bra - läste typ fyra sidor och somnade sen. Nu befinner jag mig i ett riktigt skönt myströttstadium och tänker gå och somna i soffan framför TV:n.

En medfaren dag

Mycket snack och lite sömn de senaste dagarna. De härliga ungdomarna J, T och M sliter verkligen ut mig med sina roligheter! Nu sitter jag och väntar på att lilla H ska komma och spendera dagen här och göra slut på mina sista krafter!

En ironisk dag

Jag var alltså en sväng på jobbet idag. Jag satt och låtsasjobbade i några timmar och gick sen för att spela minigolf med T och S. Den här säsongen verkar lovande, jag har fått bra resultat alla tre gångerna jag spelat; 40, 44 och 42. Jag kanske ska sikta på en proffskarriär...?

Jag undrar om inte detta är höjden av ironi: Vår tvättmaskin gick sönder för typ en och en halv vecka sedan. Vi har inte tvättat något sedan dess och idag hade jag äntligen bokat tid i den allmänna tvättstugan. När jag och J gick runt i huset och samlade ihop tvätt så var J tvungen att sätta på maskinen för att försöka få ur en laddning smutstvätt. När han höll på och micklade med det gick maskinen igång och körde sen  utan problem. Nu funderar vi på om vi inte borde prova att starta bilen igen...

Jag kom nyss hem efter en cykeltur hem till pappa. Bisarrt jobbigt, särskilt med tanke på att det mellan pappa och mig är en stor jävla backe i vägen! Återigen - jag hatar att cykla! Jag hade dock inget annat vettigt sätt att ta mig dit på och hemma hos honom väntade en viktig morot: jag hade glömt min present som jag fick av honom när han kom tillbaka från resan - en laddning med vin, likör och alkoläsk som han köpt i utlandet. Ikväll är det nämligen minifest härhemma.

En lycklig dag

Faktiskt. Idag är jag lycklig. Äntligen igen. Jag har den där känslan som jag får ibland, av att ha hittat mig själv igen. Av att ha gått igenom något och kommit ut färdig på andra sidan. Av att nyss ha vaknat ur någon slags dvala. Jag vet inte vad det beror på. Det kan vara p-pillren jag slutade med i mars, som äntligen gått ur kroppen och lämnat mitt humör ifred. Det kan vara den härliga sommaren. Det kan också vara att allt börjar falla på plats. Kanske är jag mer tillfreds med mig själv för att jag äntligen tagit tag i mina studier igen och hittat ett utvecklande jobb. Eller så har jag hittat ett utvecklande jobb och tagit tag i mina studier igen för att jag är mer tillfreds med mig själv? Vem bryr sig vilket? Jag är ju jag igen!

En intetsägande dag

Idag tog jag en promenad till mitt "riktiga" jobb för att kolla läget lite. Allt lugnt: det nya kontoret håller på att byggas om och mina saker är fortfarande kvar på det gamla kontoret. Mitt postfack är tomt, jag har inte fått några nya mail och alla som kan tänkas vilja ge mig arbetsuppgifter är på semester. Läget är alltså under kontroll inför min tre veckor långa semester som börjar nästa vecka!

I söndags tog jag med mig cykeln på promenad till macken för att pumpa den och cyklade sedan hem igen. Igår cyklade jag fram och tillbaka till sommarjobbet, ungefär 30 minuter i vardera riktning. Jag hade träningsvärk innan jag ens hade påbörjat hemresan och har det naturligtvis även idag. Jag avskyr verkligen att cykla! Promenader är trevliga och behagliga och leder ofta till givande tankegångar av olika slag. Cykelturer blockerar all övrig tankeverksamhet genom oavbrutna tankar av typen "suck! fan vad jobbigt det här är! aj!" samt det eviga, upprepade räknandet till åtta som jag alltid företar mig med när något är jobbigt!

Idag väger jag 67,8 kilo.


En måttfull dag

Jag skärpa mig nu! Den här gången menar jag det faktiskt. Jag har nyligen kommit till insikt om att det inte egentligen är min vikt, utan min mage, som stör mig. Alltså ska jag fokusera mer på träning och mindre på mat. Ojojoj vad jag ska göra situps! Jag känner att måste lägga upp en bild på min mage. Dels som lite wake-up-call-terapi för mig själv och dels som den första i flera före-och-efter-bilder. Det är tanken i alla fall. Så du känslige läsare, klicka inte här! Jag har mätt midjan också. Så gott det nu gick med ett måttband i metalliknande material. 86 cm (jag bör se upp över 80 och oroa mig för hälsan över 88). Hoppsan då. Dagens vikt är 68,2 kilo = BMI 23,4 (bör ligga mellan 19-25). Nu är det sagt. The truth is out there.

En bakvänd dag

Jag jobbade till tio igår kväll. Åkte sen direkt till stan för att "ta en öl" med H, C, F & LH. Drack bara en cider och tog bussen hem tjugo över tolv och kände mig väldigt vuxen och duktig. Jag skulle ha börjat jobba sju imorse men när M fick höra att jag skulle vidare efter jobbet igår så lovade han att jag fick komma åtta imorse istället. Gick till jobbet imorse och kom fram hyfsat pigg och glad. M däremot hade varit vaken till 4 och var helt slaktad. Känns som att nåt blev fel där nånstans. För hans skull kanske jag borde ha festat lite hårdare...

En kausal dag

Eftersom jag inte hade några planer för fredagkvällen så bokade jag tvättid till 7-10 idag. Eftersom jag skulle tvätta tidigt så sa jag till syster att jag skulle vara vaken och tillgänglig för att hitta på något tidigt idag. Eftersom det var tråkigt att inte ha några planer en fredagkväll så ryckte T in och räddade kvällen. Eftersom T ryckte in och räddade kvällen så blev det cider och Bilagan och taxi hem med J vid 3. Eftersom det blev cider och Bilagan och taxi hem vid tre så slog jag bort påminnelsen om tvättid 6.50 men blev istället väckt av syster, som ville hitta på något, 8.30. Eftersom jag blev väckt av syster 8.30 så kunde jag inte somna om och nu sitter jag trött och väntar på att bli hämtad av henne och lilla H.


En pank dag

Suck. Den här månaden ligger jag typ 2500 kronor back. Än så länge. Förra veckan gick tvättmaskinen sönder och idag lade startmotorn på gamla Saaben av. Nästa helg kommer kanske J's föräldrar vilket innebär jag antingen vill köpa hem god mat eller äta på restaurang. Det värsta är att jag bara har en halvtidslön att förvänta mig i slutet på månaden. Så efter jag betalt skulder och räkningar så kommer jag att ligga på noll igen. Det hela känns väldigt uppmuntrande!

När jag har ont om pengar är jag också dålig på att köpa hem de mängder av frukter och grönsaker som behövs för att hålla mig nyttig. Den senaste tiden har bristen på nyttigheter i hemmet istället berott på att jag har kalorifuskat. Av samma anledning såg det ut som om en bläckfisk flyttat in bland potatisarna idag.

Så länge sedan var det alltså jag fick för mig att äta nyttiga potatisar.
Dagens vikt: 68,5.

En solkall dag

Ahh. Innan klockan ens slagit åtta imorse så hade jag hunnit bedöma en rapport och skicka några jobbrelaterade mail. Får jag ledigt från alla "borden" resten av dagen då?

Det är så synd att inte J förstår tjusningen med barn. När en kvällstrött liten H som igår vill vara i mosters famn och lägga kind mot kind och stå och titta på regnet och bara vara, då kan jag inte ens föreställa mig att jag aldrig skulle få en egen liten H nån gång... 


Jag drömmer om Dalarna. Sist vi var på Sommarland var syster gravid med lilla H och det var dåligt väder. Nu har det kommit nytt fint väder och en ny lång forsränning som jag måste få prova. Att leka på Sommarland och åka sommarrodel och spela äventyrsgolf, det är den bästa minisemester jag vet, och i sommar är det minisemestrar som gäller. I ett sömndrucket tillstånd har J gett ok för att åka i slutet på vecka 31, håller tummarna för att det gäller även när han vaknar...


Nu ska jag åka till Plantagen och köpa mig trevliga saker för födelsedagspengarna jag fick av J's mamma.

En otacksam dag

Igår var det födelsedagskalas hos pappsen, som gratulerades i efterskott eftersom han och hans sambo var ute och bilade i Europa på födelsedagen. I tre veckor var de borta och i tre veckor vattnade jag och syster otaliga gånger deras otaliga blommor. Jag hjälper gärna människor men vill att det ska frågas trevligt och tackas ordentligt. Så gammaldags är jag. För detta fick vi inte ett tack. Helt otroligt...


Pappas sambo undviker socker, så jordgubbar serverades istället för tårta. Finare och minst lika gott!

Jag och lilla H hoppade på jättestor studsmatta på gården, vilket pappa förstås skulle filma. När vi hoppat färdigt tyckte jag att det var en bra idé att jag och lilla H skulle vinka till kameran, så det gjorde vi. Allt väl så långt. Tills vi gick in igen och filmsnutten skulle visas upp på TV. Det var det VÄRSTA jag har sett! Mina jävla överarmar fladdrade för vinddraget och visade inte en tillstymmelse till muskler! Det fula ordet gäddhäng var synnerligen tillämpligt och om det inte vore för att jag fortfarande är förkyld så skulle jag vara ute och springa och göra armhävningar var tionde meter just nu!!


En lång dag

Denna dag en evighet.
Jag väntar på att bli frisk och därför är jag hemma och gör ingenting. Jag väntar på att klockan ska bli dags att åka hem till pappa på grattis-i-efterskott-kalas. Jag väntar på att det ska börja regna så jag slipper vattna blommorna på gården och det blir befogat att sitta inomhus.
Mitt i all denna väntan har jag fått lite vettigt gjort, som att räkna ekonomi och rensa ogräs, men mest har jag skjutit upp saker som borde göras och så har jag suttit vid datorn. Just nu jobbar jag på allmänbildningen med hjälp av Seterra och Vokabula. Jag tycker om att jag får en procentsats på hur väl jag lyckas med olika ämnen. Efter fyra försök har jag fortfarande bara 97 % rätt på Europas länder, det är de forna jugoslaviska ländernas fel. Jag har heller inte kommit upp i 100% på Sveriges landskap. Dåligt, jag vet... men hur hopplöst fall är jag? Hur bra lyckas ni?

En djurisk dag

Furuvik var trevligt men ansträngande. Jag hann dessutom inte riktigt med allt jag ville, så det får bli ett återbesök nån gång i sommar.
Jag fick i alla fall för första gången se en känguru i känguruparken (som jag började tro var en bluff). På det här kortet ser den nästan ut som en björn, men det VAR faktiskt en känguru!

Söta, roliga gibbonapor.

Ljus katt därhemma, finare än alla djuren på Furuvik.


Dagens vikt: 68,8 kilo. Jag har en tendens att tröstäta när det är synd om mig, vilket det förstås har varit på sistone...

En ämlig dag



Jag börjar bli gammal och sliten. På riktigt. Jag tål eller orkar liksom inte med nånting nuförtiden! När jag har en rolig och intensiv period där jag gör mycket och sover lite så behöver jag flera dagars orkeslös återhämtning efteråt. Festen i helgen och kvällsbadshoppandet hämomdagen resulterade i en lång bakfylla och förkylning. Nuförtiden när jag är sjuk så pustar och frustar jag som en gammal tant, och beklagar mig högljutt som en sådan.

Dessutom har jag blivit enormt feg!
På Harnäsbadet så försökte jag ett antal gånger förmå mig själv att hoppa från femman och fegade lika många gånger ur. Jag vågade mig på trean några gånger men var lika nervös varje gång. Tro det eller ej, jag har hoppat Bungy jump i unga dagar...  
På Gröna Lund på möhippan så trodde jag att jag skulle dö när jag åkte Uppskjutet och blev extremt lättad när Fritt fall hann stänga så jag inte behövde åka. De karuseller som jag faktiskt vågar åka leder numera alltid till illamående, oavsett typ av karusell.


En förkyld dag

I måndags kände jag mig fortfarande bakfull. Jag masade mig ändå hem till mamma för att träffa morbror och kusin som var på besök och för att sen gå med mamma på stan och vara smakråd för bröllopskläder. Sent på kvällen började jag piggna till så då blev det ett härligt kvällsbad med J, H & T och massa "höga" hopp ute i Harnäs.

Igår var jag fortfarande hängig och dessutom förkyld och började då inse att delar av den där hemska långvariga bakfyllan kanske bestått av sjukdom. Jag råkade gå med på att skjutsa J till jobbet på morgonen och väl igång kändes det onödigt att åka hem, så då hamnade jag som vanligt hos syrran och T. Blev som vanligt bjuden på mat, lekte med lilla H och gick sedan på stan med honom och syster för att hitta present till pappa. Hann lagom hem och återställa mig med några mackor innan det var min tur att åka till jobbet.

Idag är jag sjuk utan feber. Drygt att känna sig jättehängig fast det liksom inte gills. Jag måste ändå iväg idag eftersom jag lovat någon som man inte bryter löften till att vi ska åka till Furuvik idag.

En gammal dag

J's kompis K kom på besök i helgen. Ett besök som började med två timmars tågförsening och fortsatte i samma anda.

Hela fredagen ägnade jag ståendes och gåendes åt städning och bak inför lördagen. På kvällen var jag så trött så jag knappt orkade stå på fötterna och var därför tyvärr inte särskilt trevlig.

Tält skulle resas som sovplats till K. Trasigt tält slutade med att vi lade yttertält ovanpå innertält och drog fast snöre i staketet. K fick bara en sovsäck och en kudde. Det var tokhett den natten.

På lördagen blev jag 29 år. Detta firades konstigt nog. Familjen kom på fikabesök tidigt eftersom lillebror skulle jobba. Snälla familjen hade gått ihop om en digitalkamera till mig, en perfekt present!

Vid det här laget hade K (som misslyckats fatalt med att sova i bastutältet), efter en stunds slumrande i hängfåtöljen på altanen, hamnat sovandes i hängmattan på balkongen. Mellan sovplatserna lyckades jag berätta för honom hur jobbigt det var att han var här just då... (meningen var förstås bara att ursäkta vårt dåliga värdskap!).

Efter en liten sväng ut till Högbo för att bevista en vigsel, så började festfolket droppa in. Det blev intensiv fest hela natten och de sista gästerna åkte hem på morgonkvisten.

K, som nytt tält nu hade inhandlats åt, gav upp om festen (och tältet som inte satts upp) lite tidigare... och gick för att sova i soffan på övervåningen, sedan i hängfåtöljen på altanen och slutligen i hängmattan på balkongen... Han vaknade på eftermiddagen, en timme innan tåget tillbaka hem skulle gå.

För min del var hela söndagen bara bakfylla och jobb. En extremt obehaglig kombination. Dagens enda möte med K var när jag råkade väcka honom på morgonen och passade på att berätta hur synd det var om mig som måste jobba.

Till den det berör - K's besök uppskattades mycket och var inte det minsta besvärligt! Däremot var värdparet ganska besvärliga och dåliga på att visa uppskattning!


En bakfull dag

Fest igår. Otroligt trevligt.
Slocknade till karaokeskrål vid 5. 
Jobbat 12-22 idag. Lidit varenda minut.
Är fortfarande bakfull.

En vägande dag

Idag väger jag 68,2 kilo på min våg. Enligt samma våg är 27,6% av mig fett.

En dag

Jag gick de 7 kilometrarna till jobbet imorse igen! Efter jobbet var jag och H och hälsade på LK och hennes lilla söta hundvalp och mös på altanen med jordgubbar och glass.

Sen satt jag ett tag och planerade det ätbara till tårtkalaset och festen på lördag. Jag är som vanligt sent ute med både bakbestyr och städning och hade förhoppningar om att J skulle komma hem som en skinande riddare och hjälpa mig lite. Istället fick jag hem en sjukling som snarare vill ha än kan ge hjälp... Han kan förstås inte rå för att han är sjuk men nog är det lägligt för honom! Han är nämligen långt ifrån förtjust i den griniga jag som kryper fram när jag är stressad inför besök... För även om jag älskar att få besök och baka och laga mat och leka värdinna så är jag usel på planering och förberedelser och att hantera stressen som det alltid resulterar i!

Med det sagt så är ni, alla mina läsare som jag känner, förstås välkomna hit på festen på lördag! Vid det laget lovar jag dessutom att jag kommer att vara lugn och trevlig igen!

En hurtig dag

Tio i sex imorse gick jag hemifrån för en 7 kilometers promenad till mitt gamla jobb. Jobbade och cyklade (syster hade snällt lämnat sin cykel åt mig) sen till Boulognern för att spela minigolf med syster, lilla H och M. Mamma skulle också ha varit med men efter att hon lekt med lilla H i lekparken så blev hon yr och övertog syrrans cykel och cyklade hem istället... Efter minigolfen fick jag skjuts till Rosmarin för min månatliga vaxning. Sen gick jag de 5 kilometrarna hem. Känner mig lagomt hurtig!

Vi kanske borde göra oss av med bilen - den här dagen skulle knappast ha varit så här aktiv om bilen hade varit hemma istället för 16 mil bort med J hemma hos hans föräldrar!

När vi spelade minigolf så fick lilla H låna LE's hund som M vaktade, och gå runt lite med. Det var det sötaste jag sett på väldigt länge! De turades liksom om att dra varandra framåt och gick långsamt och försiktigt fram båda två...


En fördomsfull dag

marknadsanalys.se kan man knappa in sitt personnummer och få reda på vilken livsstilstyp som präglar bostadsområdet. Jag har kollat diverse postnummer för nära och kära nu och det stämmer fascinerande väl in med mina fördomar. Vårt område har rubriken Bantning och barnavård och utmärks av;

Medelålders
Yrkesutbildade
Ensamstående föräldrar
Medelinkomsttagare
Större ny hyresrätt i medelstora städer
Barnorienterade
Förändringsbenägna kollektivister

Som exempel på en stad där den här livsstilstypen är vanligt förekommande nämns Gävle och det visas en karta där bl.a. vårt bostadsområde är markerat. Roligt!



En nödig dag


Jag har ett till projekt på gång (förutom Projekt-äntligen-bli-allmänbildad och Projekt-skärpning-på-viktfronten) - jag ska lära mig att "hålla mig". Som de flesta som spenderat lite tid med mig vet, så springer jag på toaletten i tid och otid. Tidigare har det inte varit något problem (inte för mig i alla fall), så jag har ignorerat alla goda råd om att börja träna på att hålla mig och att göra knipövningar. Sen jag under systers möhippa var millisekunder ifrån att kissa på mig i hennes kompis hiss så har jag börjat se allvaret i det... Så nu blir det hårda tidsregler för hur ofta jag får gå på toaletten och hur länge jag måste vänta från att jag blir kissnödig till att jag får kissa.

Ja, jag förstår varför min blogg har så många läsare...

En vardaglig dag

På viktväktarmötet igår hade jag gått upp ett helt kilo sen sist och imorse vägde jag 68,5 på min våg. Alltså får jag sluta att fjanta runt (hade nån teori om att jag inte behövde räkna points utan kunde köra på måfå) och köra på riktigt nu istället!

Igår hade jag och J världens skönaste eftermiddag! I flera timmar låg J ute i barnpoolen på altanen och jag låg på gården och solade och läste och svalkade mig i poolen med jämna mellanrum. Sen åkte vi till ICA och fyndade bland röda lappar och när vi kom hem igen så grillade vi och åt på altanen.

En viktig dag - del 2

Naturligtvis hade Viktväktarna skjutit fram tiden för mötet två timmar, vilket jag missade trots att jag kollade på deras hemsida. Kan ha varit så ironiskt så att de ändrade efter att jag kollade. Kan också vara så att jag glömde att uppdatera sidan... Min första tanke var att jag ändå inte skulle äta eller dricka något förrän efter mötet (numera klockan 12) men jag kom till sans och har nu ätit en tallrik lightyoghurt, tre matskedar Viktväktarmüsli, en banan och 5 dl vatten. Så nu vet ni!

På Viktväktarnas hemsida står det under Gävle; "V.29. Stänger.". Betyder det att de stänger för gott eller att de ska ha sommarlov och kommer tillbaka när de känner för det? Det dras ju ner på både kursorter och tider så det skulle inte förvåna mig om de stänger för gott, men jag skulle blir riktigt upprörd, för även om jag sällan går dit oftare än var sjätte vecka så vill jag i alla fall ha möjligheten!

Det blir färre och färre bilar på skolans parkering. Jag vill också ha sommarlov!

Igår var jag först hem till barndomshemmet, som mamma nu har flyttat ifrån, och hjälpte till att rensa och besluta om grejerna i boden. Jag och syster hade engagerade diskussioner om vems barnböcker som är vems. När vi försökte dra in mamma i diskussionen och sedan högljutt protesterade när hon inte tyckte som vi så slutade det med att vi alla började gapskratta, fast mamma grät en skvätt samtidigt... jag glömmer ibland att det inte är bara mig det är ledsamt för när det där huset försvinner från familjen!

På eftermiddagen åkte jag och J och badade i Rullsand och låg kvar till typ åtta på kvällen och det var ändå varm och skönt. Nu har vi bestämt oss för att testa lite nya badställen. Är det nån som har några tips på bra badställen runt Gävle, andra än Rullsand, Engeltofta, Engesberg, Vårvik och Harnäs (som vi brukar gå runt på)? Både jag och J har ganska ont om pengar i sommar, plus att vi inte är lediga några längre perioder tillsammans, så jag vill också gärna ha tips på utflyktsmål inom en typ 5 mils radie från Gävle. Klart jag kan läsa turistbroschyrer och så men då vet jag ju inte om det faktiskt är värt utflykten!

En viktig dag

Dumt nog så är jag med i Viktväktarna som månadsmedlem. Så jag betalar 350 kronor i månaden för att få tillgång till deras internettjänster och för att få gå och väga mig en gång i veckan. Det är bara det att jag inte skött mitt viktväktande ordentligt, annat än tillfälligtvis, sedan november och därför inte utnyttjar dessa tjänster...

När jag i november insåg att jag redan "släppt" allt för julmatsfusket så tyckte jag att det var onödigt att vara månadsmedlem och slutade med det. Sen tog jag tag i mitt viktväktande igen och fick för mig att det var större chans att jag skulle gå dit varje vecka om jag betalt i förväg och om jag inte gick dit så kunde de 350 kronorna i månaden gott svida som ett straff, så jag blev månadsmedlem igen. Så nu är jag månadsmedlem men går ändå inte dit oftare än var sjätte vecka (vilket är "kravet" för att man inte ska bli avskriven) eftersom jag hatar att gå dit när jag står stilla eller har gått upp i vikt. När jag inte sköter mitt viktväktande använder jag förstås inte internettjänsten heller så det är verkligen att kasta pengarna i sjön.

Den här veckan är i alla fall "den sjätte" och det är bara öppet på måndagar, så idag måste jag masa mig dit om jag inte ska bli avskriven som medlem. Det vill jag förstås inte, målet är istället att gå ner fyra kilo så jag når min målvikt och sedan kan bli guldmedlem och gå gratis. Dagens vägning innebär att jag, på mitt eget bisarra vis, väljer de lättaste kläderna i garderoben och inte tänker äta eller dricka något förrän efter vägningen klockan 10, allt för att försöka minimera antal hekto (kilo?) som jag har gått upp sen sist jag var där och vägde 67,7 på deras våg. Min våg vill inte riktigt samarbeta idag och visar olika vikt varje gång jag kliver på den. Den brukar dessutom inte stämma överens med Viktväktarnas, så jag vet inte men skulle tippa på att jag gått upp ungefär ett halvt kilo. Fortsättning följer...


En mör dag

Igår lekte jag alltså flyttgubbe. Men flyttandet blev lite missriktat på slutet eftersom jag och M råkade bära fel säng ett och ett halvt kvarter ner och upp på vinden. Vilket förstås betydde att vi sen var tvungna att bära rätt säng ett och ett halvt kvarter ner och upp på vinden. Och sen fel säng ner från vinden, ett och ett halvt kvarter upp, och en våning upp i rätt hem. När vi väl hade gjort klart det var de andra klara med resten av flytten och idag har jag rätt bra träningsvärk i armarna...
70954-49

Efter flytten åkte jag med J och T för ett bad i Engeltofta och den här gången var det nästan varmt och riktigt skönt!

På kvällen var jag härligt trött och ligga-i-soffan-och-se-på-film-sugen så vi började kolla på en film men J försvann ganska snabbt och lade sig att sova i hängmattan en stund före nattjobbandet istället och jag somnade om och om igen och spolade tillbaka filmen om och om igen. Jag har fortfarande en kvart kvar som jag ska gå och se klart alldeles strax men först ska jag öva mina geografikunskaper lite i Seterra.

Dagens vikt: 68,0.

En lyftande dag

Sorry, men hädanefter får ni lov i att finna er i att jag skriver ut min vikt här var och varannan dag. Vi får se om det hjälper när få andra saker tycks fungera. Idag: 68,4.

Vissa dagar känns vissa idéer så mycket sämre än andra dagar. Att vara kvar sent på spelkväll kändes som en väldigt bra idé igår. Att skjuta upp vattnandet av pappas blommor kändes som en ännu bättre idé. Men när jag nu efter sex timmars sömn måste åka först till pappa för blomvattnandet och sen till mamma för en hel dags flytthjälp så känns gårdagens idéer inte alls lika bra.

RSS 2.0