En förstående dag

När jag vaknade imorse av ett krafsande följt av ljudet av porslin som välter (katt i väska på köksbord bredvid tekoppar) och vid frukosten upptäckte att båda katterna stod och krafsade i den då upphängda väskan, så slog det mig - de vet inte att bollen ligger i väskan för att det har plingat om den, eller för att de har sett den, utan helt enkelt för att det naturligtvis är kattmynta i den och att de har luktat sig till den!!

Jag föll i alla fall till föga och gav dem (d.v.s. ljus katt, det är han som bestämmer här hemma) bollen. Ljus katt inledde i vanlig ordning leksessionen med att gå runt och fräsa och morra och markera att det minsann är hans boll, och fortsatte sedan upp i sängen där han rullade runt förnöjt tillsammans med bollen.

70954-117



En häpen dag

När matte är borta dansar katterna på borden...

Den senaste tiden har jag hittat små prydnadstomtar och andra ovanliga saker på golvet i mitt hem. Det är antagligen ljus katt som har hittat dem någonstans i tvättstugan eller förrådet och tyckt att de passade alldeles utmärkt som leksaker, han är nämligen rätt duktig på att förse sig själv.

Det konstiga är bara att fast jag lägger undan sakerna så kommer de alltid fram igen. Senast igår upptäckte jag att mina katter, som annars är ganska väluppfostrade och i princip aldrig är uppe på bänkar och bord, tydligen bara är ögontjänare. En av tomtarna hittade jag nämligen på golvet igen trots att jag vet att jag lade i en tom kruka på köksbänken, mig veterligen utan att katterna såg var jag lade den.

När jag hade gått och lagt mig igår så hörde jag hur ljus katt sprang runt och pinglade. Jag blev genast orolig och tänkte att han hade råkat svalt pinglan till en av hans gamla trasiga leksaker, för jag visste att han inte hade några hela pinglande leksaker som han skulle kunna springa omkring och leka med. När jag fullt beredd att ringa veterinären tände lampan och skulle undersöka den pinglande katten, så låg han på golvet lekandes med en ny pingelboll. En ny boll som jag köpte häromdagen och hade i innerfacket på min väska eftersom jag hade tänkt vänta lite med att ge katterna den. Väskan låg på köksbordet, så kattskrället har alltså varit upp på köksbordet och rotat fram bollen ur min väska. Är det inte höjden av fräckhet?

Det jag inte kan förstå är om ljus katt vet vad han letar efter när han plockar fram sina tomtar och pinglande bollar (kanske lät det om väskan när jag ställde ner den?), om han är ute på ett planlöst sökande efter roliga leksaker, eller om han fortfarande letar efter sin (min) älskade haklapp?

Jag brukar lägga undan leksaker för katterna ibland för att de ska vara roliga även senare, och ibland lägger jag dem bara en bit upp på någonting så att det ska bli en liten utmaning att få tillbaka dem. Just den där haklappen har någon sytt och virkat åt mig när jag var liten, så jag är lite osäker på om ljus katt verkligen får leka sönder den helt (han har redan gnagt sönder den halvt). Dessutom pryder den knappast golvet! Jag hade alltså därför lagt undan haklappen och glömt bort den till nu. Men nu ska jag lägga fram den igen bara för att undersöka min misstanke om att utplacerandet av tomtarna och stölderna i min väska egentligen bara är hämnd (saknad) efter den älskade haklappen!

70954-114


En mesig dag

Jag var och klippte mig igår. När det var färdigt så sa jag att jag var nöjd trots att jag inte var det. Jag svarar nämligen alltid att jag är nöjd eftersom jag aldrig är det, men aldrig riktigt vet hur jag vill ha det och aldrig vet om något är fel (och i så fall vad) eller om jag bara är ovan. Dessutom är det oerhört svårt att vara nöjd med sitt utseende när man i frisörens spegel med den där jäkla manteln på sig alltid ser blekare och fetare ut än vanligt och dubbelhakan tycks dubbelt så stor...   

Tjejen som klippte mig igår sade att om jag skulle ändra mig så brukade de göra justeringar för 50 kronor, så när jag idag insåg jag fortfarande inte var särskilt nöjd, så gjorde jag något väldigt otypiskt mig - jag gick tillbaka och klagade!  Tyvärr så var hon som klippte mig närvarande men upptagen av en annan kund, så jag fick istället prata med en otrevlig och defensiv tjej som vägrade förstå mig och inte alls var särskilt hjälpsam, men till slut motvilligt justerade  en av de saker jag ville ändra. Jag kände mig fortfarande inte riktigt nöjd men klarade inte av att tjafsa mot i den där situationen och sa förstås ändå att jag var nöjd... När jag sen gick därifrån är jag ganska säker på att tjejen som klippt mig från början rodnade. Jag ska aldrig någonsin mer gå och klippa mig där och jag ska nog dessutom återgå till mitt gamla jag och sluta klaga, för vad hade jag för det?

En frisk dag

Igårdagen vände och blev riktigt trevlig! Vi åkte med syster, T och lilla H ut till Naturstigen på Eskön, där vi  grillade korv och njöt av det härliga vädret.
70954-112
Många korvar och sugna händer.

70954-113
En Amiralfjäril fint kamouflerad mot en björk.

På kvällen insisterade J på att jag skulle följa med och se den finska Ljus i skymningen på bio. Eftersom det var den sena visningen och jag inte gillar såna där grå vardagsdeprimerade filmer så somnade jag förstås och sussade gott större delen av filmen, men jag fick åtminstone vara med J, som nu har åkt tillbaka till Sundsvall...


En avslappnad dag

Jag har alltid balkongdörren öppen när jag är hemma, så att katterna kan få lite frisk luft. Igår kväll stängde jag balkongdörren och packade med lite vin och den lilla kladdkaka som fanns kvar efter J's frossa, och så körde vi hem till syster och T och åt god mat och pratade och spelade spel och hade sådär allmänt trevligt. Som tur var så var jag sliten efter lärarlekandet, så jag slocknade i soffan ganska tidigt, varpå vi åkte hem. För att mötas av världens brölande från balkongen... svart katt hade varit utelåst på balkongen i de fyra timmar vi varit borta! Det var en extremt gosig stackars svart katt som tacksamt äntligen blev insläppt!

Sen J kom i torsdags kväll så har jag inte kunnat träffa honom så mycket som jag hade önskat. Men idag har jag absolut ingenting inplanerat och nu när gårdagens leka-lärare-projekt är avklarat, så skulle jag bara sova ut och slappa och mysa med J hela dagen... Men jag vaknade förstås jättepigg 6.40 och har sedan dess suttit framför datorn och surfat och kollat på Idol-klipp, och nu är jag rastlös och hungrig och katterna skriker och vill gå ut.
Vad hände med söndagen i sängen?

En lärorik dag

Idag har jag lekt lärare hela dagen och har nu huvudvärk och är riktigt trött - det är tydligen ansträngande att leka lärare!

Min raring är hemma på besök! Det är så härligt att träffa honom och ha sällskap här hemma och gosa ikapp lite! Det är jättetrevligt att ha honom här hemma - förutom att han stökar till, har smällt i sig en halv kladdkaka som jag bakade igår (och tänkte bjuda syster och T på ikväll), och har rivit upp en jordgubbsplanta att ha till att leka med katterna eftersom "den var så lång".
Svart katt verkar i alla fall uppskatta gesten!
70954-111


En slösande dag

Jag har ett stort problem - jag faller för all reklam av en viss typ. Den reklam som innebär att jag bara genom att skicka in en liten blankett kan få köpa två böcker för 9.90 styck + porto, få ett i princip gratis prov av äppelcidervinäger, eller prova på två nummer av en viss tidning för bara 49.90 + porto och dessutom få träningsset/filt/halsband/stegräknare e.dyl. på köpet. När det gäller just tidningsprenumerationer skulle man faktiskt kunna se det som ett beroende, jag kan helt enkelt inte låta bli när jag ser dessa erbjudanden! Därför har jag, just nu, alla dessa tidningar hemma samtidigt, varenda en införskaffad nyligen genom ett oemotståndligt erbjudande...
70954-110
Visst ser det bra ut på pappret: tre nummer av Tara plus halsband och parfym, allt för bara 68.50, och efter de första tre numren hamnar man automatiskt i en "bekväm" tillsvidareprenumeration om man inte säger upp tidningen i tid. Det låter bra, och det låter enkelt. Men även om jag kastar mig över datorn och säger upp tidningen dagen efter den första tidningen kommer, så tycks det inte räknas som "i tid", och jag lyckas alltid få två nummer till, med en tillhörande räkning på lika mycket som den ursprungliga summan. Och även om det kändes som ett kap att få två tidningar och en premie för bara 70 kronor, så är det inte alltid som premien känns riktigt värd de 140 kronor som det slutar med (minst). För även om 140 kronor kanske är billigt för ett halsband, så hade jag ju kunnat ta de pengarna till att köpa just det halsbandet jag ville ha istället! I alla fall, nu vet ni var alla mina pengar går!


En tantig dag

Idag såg jag såg en gymnasiekille gå förbi med vita tubsockor utanpå jeansen. Jag kommenterade då till M att "han måste ha cyklat och glömt att dra ner strumporna igen", varpå M upplyste mig om att han klätt sig så mycket medvetet och att det är det nya tonårsmodet. Senare såg jag många killar klädda på samma sätt och insåg att M hade rätt, trots att det i mina gamla öron lät som ett stort skämt. M är sju år yngre än jag och hänger alltså fortfarande med i svängarna, medan jag känner mig totalt uråldrig och helt borta och börjar inse att jag måste ta mig ut oftare!!

70954-109

En nöjd dag

70954-106
Helgen i Hälsingland var supermysig och innehöll allt som en stughelg bör innehålla - massor med god mat, godis och fika, goda skratt, blåbärsplockning i skogen, babygullande, promenader i de fina omgivningarna, diskussioner i alla dess former och ett dopp i Ljusnan!
70954-108

En förväxlande dag

Tydligen har mitt nya kontor stått färdigt i flera veckor. Ett gammalt stort kontor har gjorts om till tre mindre och döpts till a, b och c. Och tydligen har jag missuppfattat vilket som är c, alltså mitt, och gått och muttrat i onödan i flera veckor...

En jäktad dag

Idag hade jag ett seminarium i skolan som jag måste förbereda mig till. Jag var stressad och nervös innan och eftersom det drog ut på tiden så fick jag stressa efteråt också. Jag ska nämligen åka med mina tjejkompisar till JW's stuga och vara där hela helgen, och jag hade lovat att handla och hade inte packat och inte fixat kattvakt och inte förberett hemmet. Men nu är allt klart och jag sitter och fram emot att bli hämtad och att få leka med mina kära vänner hela helgen i stugan!

En matt dag

Jag gick fram och tillbaka till skolan igår och idag, och båda dagarna i skolan ägnade jag åt att gå och stå i sökandet efter försökspersoner, och så har jag extrajobbat ikväll och gått och stått mest hela tiden där, så nu är jag sådär bisarrt, så det nästan är skönt, trött!

Ikväll jobbade jag med kvinnan som tror att jag jobbar på café på skolan. Hon frågade om jag hade jobbat idag och jag var sådär extratydlig om vad jag gör på skolan, så att hon äntligen verkade förstå och sa något i stil med "jaha, så du jobbar med det där?. Så jag svarade ja och var lite nöjd... ända tills hon en stund senare sa "jaha, och cafét då, du jobbar där ibland också då?". Men snälla?!

För övrigt är detta en kvinna som alltid upprepar sig själv till leda och som jag idag, efter att för typ tredje jobbpasset i rad förgäves ha letat efter mina jobbskor, befann vara skyldig till att ha kastat dessa eftersom "de hade gjort sitt". Jag orkar inte ens bli upprörd...

En välvårdad dag

Nej, jag är inte särskilt välvårdad och är nog inte på väg att bli det heller. Det var evigheter sen jag klippte håret, det börjar bli dags för den månatliga vaxningen på Rosmarin, och jag tycker fortfarande inte om att duscha. Min duschfobi har faktiskt gått så långt att jag har börjat duscha håret och kroppen separata gånger för att det av någon anledning känns lite mindre jobbigt...

Mitt hem är inte heller direkt välvårdat. Eftersom jag har ett pågående städprojekt och alltid prioriterar ordning framför renlighet så väntar dammsugaren sedan länge på att få ta itu med golven. Bananflugorna verkar dessutom ha flyttat in för gott. Även om jag äntligen har fått till den rätta blandningen av äppelcidervinäger, vatten och en gnutta diskmedel, och även om bananflugorna faktiskt villigt hoppar i och dränker sig en efter en, så tycks det alltid finnas några smarta jävlar kvar som inser att det räcker bra med att sitta och sniffa på kanten!
 De är förresten riktigt äckliga i närbild...

Vad som numera är välvårdat är min trädgård! Den har de senaste månaderna blivit alltmer lik en  djungel, och jag hade gett upp och tänkt tillåta det eftersom det ändå är höst. Men häromdagen kom jag på andra tankar och klippte gräset, och idag har jag rensat ogräs och klippt gräskanter så noga så att gården numera på sina fläckar nästan ser ut som en äkta pensionärsträdgård!

En hälsosam dag

Imorse började jag dagen med att sitta ute på altanen och fixa ordning bland mina papper. Att jag satt där ute delvis på grund av att ljus katt hade gömt sig under altanen spelar ingen roll, det viktiga är att jag vistades utomhus!

Eftersom jag på grund av ljus katt kom iväg sent till jobbet så tog jag bilen istället för att promenera dit, men det kompenserade jag upp genom en halvtimmes promenad på lunchrasten.

Efter jobbet åkte jag hem till syster och promenerade med henne och lilla H till lekparken där vi lekte och sedan promenerade tillbaka.

Under hela dagen så har jag hållt mig inom pointsgränsen och jag har gjort mina situps och ätit min äppelcidervinäger och druckit mitt vatten och noga tagit tid på hur länge jag har suttit framför datorn och TV:n.

Nu känner jag mig duktig eftersom alla de ovanstående aktiviteterna ger HälsoPoäng i Hälsoligan. Tidtagandet handlar om att man får poäng genom att tillbringa mindre än fyra timmar framför TV och dator under en dag. Jag vet, det låter mycket, men jag har bara ungefär fem minuter kvar av dagens kvot och ska därför gå och borsta tänderna och läsa bok istället.

Både tandborstning och bokläsande får jag HälsoPoäng för, och jag måste gå ut hårt den här veckan eftersom jag ligger på minus. Man får minus om man inte uppfyller veckans minimumkvot av HälsoPoäng eller har gått upp i vikt och jag (miss)lyckades med båda förra veckan...


En otäck dag

Igår när jag kom hem med bilen vid halv ett på natten så hittade jag för första gången ingen ledig plats på vår parkering. Folk kan inte parkera och ställer sig helt snett mittemellan två platser, så att färre bilar får plats! Trött som jag var så orkade jag inte köra någon annanstans med bilen, så jag pressade in den på en "plats" och var sedan tvungen att ta hjälp av den bredvidvarande bilens tak för att kunna klättra ut ur min bil...

Väl hemma såg jag att jag hade glömt balkongdörren öppen. Nu bor ju vi väldigt tätt inpå grannar åt alla håll, så det borde inte vara några problem, men eftersom jag lätt blir mörkrädd så förväntade jag mig naturligtvis att det någonstans i huset skulle stå en mördare och vänta på mig. Jag ringde J för att upplysa honom om detta och för att höra om han inte kunde dröja kvar i luren medan jag genomsökte huset, men fick till svar att han var rädd för att T, som han just då promenerade hem med, skulle bli uttråkad isåfall. Jag lovade då att ringa honom om jag skulle bli mördad, och avslutade samtalet.

Genomsökningen var mördarlös och jag gick så småningom för att sova. Nästa morgon när jag skulle äta frukost så möttes jag av denna syn i kylskåpet:
70954-103
Eftersom jag, mig veterligen, inte har några nattliga eskapader lika Herr T för mig, och inte kan se varför jag (som annars är vid mina sinnens fulla bruk) skulle ställa in en tallrik i kylskåpet utan något på eller under, så förstår ni väl alla vad det betyder? Varför mördaren avbröt sina mordiska planer och nöjde sig med att lämna ett budskap i form av en tallrik i kylskåpet vet jag inte, kanske har jag katterna att tacka för detta. Men jag vet att det är tydligt att J borde ta min oro på större allvar nästa gång!

En givmild dag

Igår kom pappas sambo och hennes tre barn förbi för att se om det var något, bland alla saker som jag rensat ut från förrådet, som de ville ha. Det slutade med att de gick härifrån med famnarna fulla och fyllde en stor del av min baklucka:
70954-101
Barnen har placerat sina bästa fynd överst. Under ligger diverse prydnadssaker, julsaker, Kalle Anka-pockets med mera.

I utbyte mot detta, som jag annars bara skulle ha gett till Röda Korset, fick jag en påse alldeles nybakat bröd. Det tyckte jag var en mycket bra affär!
70954-102

En ombytlig dag

Imorse lurade jag iväg mig själv till jobbet med löfte om att jag skulle få ta bilen dit och att jag bara behövde sitta till lunch eftersom jag har ett pass på extrajobbet ikväll. Jag kikade in i mitt nya kontor och konstaterade att det fortfarande låg massa bråte där, och att det fortfarande saknades en dörr. Jag gick till mitt gamla kontor istället, och konstaterade att det stora skåpet med min bärbara dator i hade flyttats till okänd plats. Jag gick och frågade olika människor och kollade på olika ställen och konstaterade att skåpet stod bland all bråte på mitt nya kontor, och att datorn låg i skåpet, underst i en kartong som var stjälpt på högkant och fylld med mera bråte. Humöret var inte på topp och utsikterna för en bra dag kändes inte särskilt goda. Sen ringde D med planer på fika efter lunch. Fika är alltid trevligt och sällskap är ännu trevligare, och eftersom detta inte skulle ske förrän efter lunch så får jag vackert sitta kvar på kontoret och jobba tills dess. Nu sitter jag med en kopp te i handen och längtar till fika och tänker att det kanske blir en bra och produktiv dag trots allt!

En mordisk dag

Nu är det krig! Jag har försökt att bli av med bananflugorna med hjälp av diverse blandningar av ättika, saft och diskmedel, som jag har läst ska fungera. Men trots flera olika försök med flera olika blandningar så fungerar det naturligtvis inte på just mina bananflugor, och jag börjar misstänka att de är muterade. Jag hade lagom tänkt nöja mig med att ha det väldigt rent och städat i köket och helt enkelt vänta ut dem, när jag upptäckte en hel skara sittandes på borsten på min tandborste! Det var droppen som fick mig att ta beslutet att övergå till dråp med dammsugaren som vapen istället, vilket jag också har läst ska fungera...
70954-100
Nej, det är inte mina flugor och min mosiga frukt, dum är jag inte!

En vemodig dag

Nu har jag spenderat ytterligare en förmiddag nere i förrådet. Idag hittade jag massa gamla brev och kort i en salig röra, med en härlig blandning av olika adressater, årtal och bostäder. Det drar fram så otroligt mycket känslor, och tankar på hur jag var då och vad och vilka jag hade då, jämfört med hur jag är nu och vad och vilka jag har nu. Jag sjönk naturligtvis djupt ner i sentimentalträsket. Och där sitter jag nu... Det är alltför lätt att i efterhand se vad jag gjort för fel i olika typer av relationer och hur synen på andra är så flexibel, och det är tråkigt när jag kan se att jag numera saknar vissa egenskaper som jag hade då och när jag längtar bakåt lite grann.

Ljus katt saknar J. Han går runt och är allmänt rastlös och gnällig och vill bara gosa hela hela tiden.

En drömmande dag

H, håll för ögonen nu! Kanske du också M?

Jag drömde konstigt inatt. Bakgrunden till denna dröm är att J börjat en ny skola och att jag och M har pratat en del om sex och teknik och storlek och sånt.

I drömmen satt jag, J och M i föreläsningssalen på J's nya kurs och fick under rasten för oss att jag och M skulle ha sex med J en i taget, liksom för att prova sånt vi diskuterat. Och vi skulle tydligen göra det där och då, i föreläsningssalen, under rasten. Sagt och gjort, vi gjorde det och typ studerade varandras teknik under tiden. Jag tror till och med att det var nån mer i salen under rasten. Sen kom folk tillbaka till föreläsningen och typ ertappade mig och J och kommenterade att det såg ut som att vi kom raka vägen från sänghalmen, och sen började vi se på film och så tog drömmen slut.

Nej, drömmen betyder inte att jag vill ha trekant och den betyder inte att jag vill ha sex i en föreläsningssal (åtminstone inte en med människor i...), den betyder bara att min hjärna fick ihop de två elementen J's nya skola och mitt och M's sexprat på ett rätt underhållande sätt!

70954-99

En rymlig dag

Nu har J flyttat. I söndags hjälpte jag honom upp till Sundsvall med sakerna, sov en natt med honom i hans nya loftsäng (som knappt kändes som att den skulle hålla för en), och körde hem igen nästa morgon. Fast hem är sig inte riktigt likt, det är bokstavligt talat tomt nu när J har tagit med sig diverse möbler och inte är här och stökar till. Men jag har fått annat sällskap - bananflugor i mängder har bosatt sig i mitt kök! Mina nya sambos kan visserligen inte kompensera att gillestugan ser helt omysig ut när den är kort på en soffa, TV-möbel och TV, men det finns fördelar med det också, nu kan jag använda den som sorteringsrum i mitt fortfarande pågående rensa-förrådet-projekt.

Ikväll tränade jag. C hade lyckats få tag på några nya glada som ville prova på att spela frisbee, så vi kunde ha en "egen" träning utan killarna (ja, förutom F då...). Men vi är fortfarande alldeles för få. Är det inte någon som vill, eller som kan tipsa om någon annan som vill, börja spela frisbee med oss tjejer här i Gävle?

70954-98


En smärtfylld dag

AJ! Själva införandet av spiralen var inte så farligt, och jag promenerade hem efteråt utan några större problem. Men sen satte smärtorna igång! Jag hade blivit förvarnad om att jag kunde få "smärta som påminner om lätt mensvärk" efteråt, men eftersom  "lätt" och mensvärk inte går ihop i min värld nu längre så fick jag naturligtvis fruktansvärt ont och mådde dessutom illa! Jag svor och grät och käkade tabletter, och till slut kräktes jag och somnade sedan på badrumsgolvet... Nu ska jag jobba, så, det var min dag det!

En bastant dag

Igår var jag och J till Valbo för att köpa lite nya kläder åt honom inför flytten. Det, tillsammans med höstluften som hänger utanför, gör att det nu känns som skolstart för mycket lägre åldrar!

När vi kom hem mötte vi upp syster, M och S på Fjärran Höjder för att minigolfa. Vi tjejer fortsatte på en oavslutad runda sen tidigare, men på grund av ett evigt tjatter, mycket laddning inför varje slag och fulla gubbar som festade och störde oss, så hann J och S ikapp. Min runda slutade dessutom på över 70 slag!

De fulla gubbarna tyckte att vi tre tjejer alla såg ut att vara gravida? Det var faktiskt riktigt längesedan jag fick den kommentaren, så jag kanske borde ta det som ett wake up call... in fulla gubbar veritas? Idag väger jag i alla fall 69,6 så jag är tillbaka på rätt sida om 70-strecket! 

Inatt drömde jag att min chef frågade hur det gick med bloggandet. Jag fick förstås panik, just personerna på mitt jobb är väl de som jag minst av allt vill ska läsa min blogg! Det måste vara mitt undermedvetna som tycker att jag lämnade ut för mycket igår? I alla fall tycker J det...

RSS 2.0