Katterna

Jag är rädd för fästingar och tycker att de är fruktansvärt äckliga, och Y har förstås redan dragit på sig en fästing i år! Vi tog bort den med fästingplockare i torsdags, men det är fortfarande svullet där den satt, betyder det att vi inte fick bort hela fästingen eller att han blivit smittad med nåt?

Det verkar förresten som att Y fick tillbringa hela fredagnatten utomhus. Jag gick och la mig tidigt medan P spelade TV-spel med sin bror, och när jag gick upp på morgonen så var alla lampor tända i vardagsrummet, altandörren stod lite på glänt (men inte tillräckligt för att släppa in en katt) och Y hoppade genast upp på fönsterbrädan utifrån och bräkte. P måste ha varit väldigt trött när han gick och la sig...

N kissar fortfarande inomhus.. Det händer inte lika ofta nuförtiden eftersom vi lärt oss hur vi ska förhindra det (d.v.s. undvika att placera saker på golvet), men senast igår kväll så kissade han på en gardin som hängde ner lite på golvet. Vi köpte ju nån slags luktavgivare med feromoner i men den verkar hjälpa föga eller inte alls. Det är knappast aktuellt att ta bort honom -  vi tycker ju väldigt mycket om honom och det är inte ett SÅ stort problem nu när vi låter bli att lägga saker på golvet, men vad kan man annars göra? Några tips? Vi kan ju testa att ta honom till veterinären men kissandet är så systematiskt, han går inte och småskvätter utan kissar bara på vissa saker på vissa ställen, så det borde ju inte vara nåt fysiologiskt.


Kommentarer
Postat av: Helen

Det blir svullet ibland, så har våra katter haft och de har återhämtat sig helt efteråt.



Min och Mattias förra katt Sherlock höll också på och kissade på saker som låg på golvet. Antar att de tycker det är mysigare än en kattlåda eller utomhus. Verkar som att vissa katter är så. Har alltså inget råd, bara lite medkänsla. :)

2010-05-02 @ 13:20:14
URL: http://deppochpeppochhopp.blogspot.com/
Postat av: Linda

Tack! Det känns bra att veta att det är normalt att det blir svullet, och gällande kissandet så finns det nog inga råd egentligen, men medkänsla är ju alltid trevligt

2010-05-02 @ 14:23:39
URL: http://adiaphora.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0