En ny dag

69,3 stod min våg på imorse! Jag har verkligen lovat mig själv att aldrig mer gå över 70 kilo igen och det löftet tänker jag hålla! Alltså började jag dagen med situps och havregrynsgröt och tänker nu fortsätta den med en 35 minuters promenad till skolan.

En frustrerande dag

På något sätt lyckades jag även idag övertala mig själv om att det var en bra idé att stanna hemma och jobba. Det var det naturligtvis inte och jag har fått ytterst lite jobb gjort. Men jag har tvättat massor med tvätt och diskat och städat och räknat ekonomi och badat, så det har varit en rätt skön dag ändå. Jag tror faktiskt att jag efter de här dagarna äntligen har vilat färdigt nu, eftersom jag har börjat bli rastlös och framförallt frustrerad på mig själv. Huvudsakligen av tre orsaker; jag ligger efter med jobbet, jag väger alldeles för mycket utan att göra något åt det, och (den ständigt återkommande) jag är alldeles för dåligt allmänbildad. Följdaktligen ska jag ta tag i mig själv och vara ordentlig och sitta på kontoret och jobba hela dagarna, viktväkta duktigt, och läsa tidningar, böcker och göra vad som krävs för att äntligen bli allmänbildad. Ska börja med att sätta mig och läsa lite i den här boken

och sedan gå och lägga mig tidigt så jag får en flygande start imorgon.


En klantig dag

Oj. Nu är jag inte populär här hemma! Kvällsplanerna blev något ändrade, så jag och E hamnade på Waynes och pratade ikapp massa och fikade till ganska sent. Det var jättetrevligt. Men jag hade ställt bilen på Åhléns parkeringshus och totalt missat att de stänger 20.00. Så stackars SAAB:en är nu inlåst på parkeringshuset och J, som börjar jobba 6.15 imorgon bitti och hade tänkt ta bilen till jobbet, är lagom glad på mig... Dessutom hade jag glömt att betala parkeringsavgiften för tiden när vi fikade och det skulle teoretiskt sett kunna upptäckas genom att se vilken tid jag började betala avgiften. Är ganska imponerad över min egen bedrift! 

En slö dag

Nu är jag alltså hemma igen. Kom hem i måndags kväll och har inte fått ett vettigt jota gjort sedan dess! Det är som vanligt - när jag är i farten orkar jag hur mycket som helst, men så fort jag kommer hem och tar det lugnt så drabbas jag av den stora tröttheten. Igår orkade jag bara sitta halva dagen på kontoret och fick knappt nåt gjort och idag har jag varit hemma och slöat hela dagen. Men det har varit skönt att få lata mig lite och igår hann jag i alla fall göra en bra sak - hälsa på JW's lilla nyfödda K som naturligtvis var den sötaste lilla killen i hela världen! Eftersom E för ovanlighetens skull är i stan och vill träffa oss båda så har jag dessutom tur att få hälsa på både bebis och JW ikväll igen!

En återblickande dag

På torsdagens morgon var det bara att börja packa väskan igen till midsommarresan. Under förmiddagen var det föreläsningar och hur-väl-känner-ni-gruppen-övningar och direkt efter blev jag hämtad för färden till Bohuslän. Resan tog ungefär 8 timmar och var trevlig med lite billekar och massa prat, men benen ville hemskt gärna hoppa ur några mil tidigare. Väl framme var vi (framförallt jag) så fnittriga så vi knappt kunde prata, precis lagom för att göra det första intrycket på S's nya pojkvän!

På midsommaraftonen gick vi in till byn och såg på firandet och sen åt vi klassisk midsommarmat hemma på gården till S's stuga,

 spelade spel och badade nattbad.

Efter nattbadet började de andra segna av men jag och H gick upp på klipporna och njöt av "soluppgången"

och sen låg vi och pratade halva natten. Det var längesen och väldigt trevligt! Resten av vistelsen i fina Bovallstrand

var jätteskön och inkluderade bland annat en middag med färsk skaldjursplatå på Bryggcaféet, som gick loss på 500 spänn.

Det är massor med pengar i min värld men det var väldigt trevligt att få lyxa till det lite! Förutom det lite halvdana vädret som inte tillät så många havsbad som hade önskats, så var det en väldigt mysig midsommarhelg som jag gärna gör om nästa år igen!

En retrospektiv dag - del 2

I måndags gick jag upp tidigt och packade väskan till mini-Robinson-kursen. Vi träffades i Hemlingby vid 12, och jag och många med mig hade missat att äta lunch innan och var huuungriga. Och förutom några frukter och en riskaka serverades det inget att äta förrän då vi senare på kvällen, efter diverse teambuildingövningar, lade ihop våra 120 kronor var som vi tagit med, och några åkte för att handla allt det vi i vår grupp skulle äta de närmaste dagarna. Vi hade fått instruktioner innan om att inte ta med egen mat eller dryck och lydig som jag är så gjorde jag inte heller det. Vid 20 fick vi äntligen mat och sedan lassade vi på oss våra tunga ryggsäckar och vandrade ungefär 9 kilometer till Älgsjön. Väl framme väntade militärtält som skulle monteras ihop under massiva, nästan ångestframkallande, myggattacker, och sedan var det sovdags.

Nästa morgon var det sjöbad och frukost (havregrynsgröt utan mjölk...) och ihoppackning av militärtält och väskor. Gång, delvis med kompass, från Älgsjön till Viälven som vi vadade över i lårhöjd med väskor och allt. Därifrån vidare till Grinduga för lunch på mackor med mjukost. Sedan skulle vi ha gått en extra vända, men det regnade så då behövde vi "bara" gå vidare från Grinduga till Harnäsbadet. Några fick skjuts och resten slängde in sin packning i bilarna, men jag och en tjej till ville bära packningen den sista biten också. Lite sport ska det ju vara... Framme vid Harnäsbadet satte vi upp militärtälten igen och sedan, efter en spännande kyrkbåtstur på sjön, lagades middag på spritkök. Burkskinka och potatismos, mmm...

Nästa morgon packades tält och väskor igen och frukosten lagades på spritköket. Vi hade egentligen redan ätit frukost och höll bara på att förbereda lunchen och vänta på ledarna när olyckan hände. Efteråt var alla förstås skakade men vi valde ändå att fortsätta dagen ungefär som tänkt, med att lyssna på en intressant föreläsning av Ing-Marie Persson som har hand om schimpanserna i Furuviksparken. Efter det tog vi oss hemåt och efter någon timmes trötthetsförnekelsefas så slocknade jag helt (efter att först lyckats stänga ute stackars svart katt på balkongen, som fick kämpa rejält för att väcka mig...).

Förutom olyckan var Mini-Robinson riktigt lyckat på alla fronter. Jag lärde mig att jag orkar mycket mer än jag tror (jag hade redan ont i både fötter, ben och rygg efter möhippehelgen) och att jag faktiskt inte dör om jag inte får mat varje timme (jag tror inte ens jag var otrevlig mot någon men det kanske inte jag är kvinna att avgöra). Jag lärde mig också att man kan överleva myggattackerna utan att få panik, att man kan sova i militärtält utan golv och med glipande dörr och väggar, äta lite vad som helst, gå långa sträckor med stora blåsor, gå på toa i skogen och mycket mera, och under tiden ha det riktigt trevligt! Jag antar att det hela underlättades av alla härliga människor som jag hade i min grupp, men jag är i alla fall sugen på mer friluftsliv, fjällvandringar och dylikt nu!  

En retrospektiv dag

Förra helgen var det möhippa för lillasyster. I brist på bra kidnappningsmetoder sprang vi helt enkelt skrikandes in i hennes sovrum på morgonen. Det gick bra det med, trots lite problem med att få fram fröken under täcket... Efter frukost och ett riktigt misslyckat "lura-L-med-ögonbindel-att-hon-ska-bogseras-med-inlines-efter-bil" så körde vi till Stockholm. Där spa-ade vi på Centralbadet och L fick massage, sen picknickade vi i Humlegården och traskade vidare till Gröna Lund där vi stannade och lekte till stängningsdags. Temat för dagen var 80-tal, så vi var alla tidsenligt utspökade i grälla färger och spelade tidsenlig musik vart vi gick. Vi hade jättekul, de enda molnen på himlen var tidsbrist och L's tillfälliga svacka och darrande underläpp när vi gav henne de kläder vi trodde att hon skulle ha på sig (vi ändrade oss snabbt när den darrande underläppen visade sig)... Dagen efter åt vi frukostpicknick i en park och lekte de bröllopslekar vi inte hann med dagen innan. Sen åkte den ena bilen hem medan jag, H, den blivande bruden och en av alla L istället begav oss till Kista för shopping och fika och gjorde ett restaurangstopp i Uppsala. En skön dag, men när jag kom hem helt slut sent på kvällen och först skulle vattna pappas alla blommor och sen skulle packa till nästa resa, så ångrade jag lite att vi inte åkt hem direkt på morgonen.

En sliten dag

Jag överlevde minivarianten av Expedition Robinson! Hinner inte direkt skriva om det nu eftersom jag snart har föreläsning och innan det måste hinna packa till nästa resa. Men jag vill passa på att berätta att det hände en hemsk grej igår morse när vi lagade frukost. Jag sprang ifrån ett eldklot och stod sen tillsammans med andra och hällde vatten över någons brinnande rygg. Riktigt otäckt var det, och ganska omtumlande. Men det hade kunnat gått extremt mycket värre, som det blev nu så kommer de få som skadades att bli helt återställda. 

I eftermiddag åker jag till västkusten, kommer hem på måndag kväll igen. Ha en trevlig midsommar!

En tung dag

Det är mycket nu... ägnat den senaste tiden åt att först stressa runt med planerna inför min kära systers möhippa och sen genomföra själva möhippan. Kom hem från en helgs roligheter i Stockholm igår kväll och nu ska jag packa väskan igen. Nu är det dags för minivarianten av Expedition Robinson - jag ska ut och vandra i skogen i drygt två dygn. Känner mig allt annat än i form för det men det fixar sig nog. Kommer hem igen på onsdag kväll, på torsdag dag är det föreläsningar och efter dem blir jag hämtad för direkt vidareresa till Bohuslän och midsommar. Skriver igen nästa vecka om jag överlevt strapatserna!

En blöt dag

Kan inte fatta att klockan är så mycket redan - dagarna går så fort nuförtiden! Fast idag har jag både vattnat mammas trädgård och tagit hand min egen och det tog ju lite tid. Och så var jag på en hemlig shoppingrunda också.

Men den viktigaste händelsen idag var att jag och J åkte ut till Engeltofta och badade premiärdoppet för i år! Jag är ingen badkruka i vanliga fall men idag var det verkligen ISkallt, sådär kallt så att det både gör ont och krampar i de delar som man stoppar i vattnet först. Vilket ledde till att jag en 5-6 gånger i rad sprang upp på stranden igen efter några steg i vattnet eftersom mina vader och fotsulor skrek åt mig. Men till slut doppade jag mig och det var skönt... i alla fall efteråt när vi låg och solade bort allt det blöta!

Jag har med hjälp av tre magiska ting viktväktat ordentligt i två hela dagar och hållt mig inom mina points utan att vara särskilt hungrig. De magiska tingen är naturligtvis såna som mättar och gör gott utan att kosta många points:
Coctailtomater (noll points) är det allra viktigaste, det knaprar jag i mig mängder av och de tillfredsställer mitt behov av att småäta.
Fullkornspasta kostar i och för sig 3 points men då får man äta en så stor portion man vill och då blir man mätt och nöjd.
Jordgubbar är alldeles gratis i points men kostar desto mer i pengar, men det känns lyxigt och är gott och dämpar mitt sötsug.


En vanlig dag

Jag gick till skolan imorse. Det var svettigt men verkligen helt underbart jätteskönt! Det kändes som att all deppighet p.g.a. framtidsplaner och midsommarplaner och underliggande betydelser, som har varit övergripande de senaste dagarna, bara blåste bort i den härliga sommarvinden...

Idag har jag tyvärr till slut lämnat tillbaka digitalkameran. Det känns riktigt tomt och tragiskt men vi får väl försöka spara några av våra få slantar och köpa en egen. Jag känner att jag måste lägga ut en sista bild som ett farväl till den älskade kameran, här är svart katt när han slappar på sin favoritplats:
                         
Nu sitter jag på kontoret och jobbar och väntar på att syster ska komma och luncha med mig och efter jobbet ska jag iväg och shoppa. Hoppas att shoppandet, hur kul det än är, inte tar så lång tid eftersom jag är riktigt sugen på ett kvällsbad i det härliga vädret!

En lugn dag - del 2

Idag har det trots en lång arbetsdag ändå känts lugnt och skönt, mycket på grund av att stressen över rapporterna försvunnit, då den kursen äntligen är mer eller mindre avklarad. Efter jobbet har jag handlat på Willys, lagat och ätit nyttig middag och vattnat i rabatterna medan jag pratat i telefon med J.

Samtalet med J gjorde mig frustrerad och det handlar som vanligt om midsommar. Att en högtid som jag är så förtjust i ska skapa så mycket frustration varje år övergår mitt förstånd! J är inte direkt förtjust i någon högtid, tycker illa om att planera och vill i princip aldrig göra samma sak som mina tjejkompisar. De senaste åren har det inte direkt blivit något tjafs, vi har haft några halvdana midsomrar eftersom flytt och jobb ändå varit i vägen, men i år känns allt bara jobbigt.

Mina tjejkompisar med några respektive ska fira midsommar i en stuga i Bohuslän och jag vill jättegärna vara med. J vill förstås inte och fast det är min egentliga drömmidsommar så verkar vi bli få överhuvudtaget och då känns det inte lika kul, plus att jag förstås vill vara med J och helst också med L & T som inte vill åka så långt med lilla H och dessutom vet jag inte riktigt hur jag jobbar dagen innan midsommar och folk tjatar och vill veta när vi kan åka eftersom de kan och vill åka tidigare än jag kan och mitt i alltihopa börjar J prata om att åka till Rättvik och jag älskar Dalarna övehuvudtaget och särskilt på midsommar men jag vill ju vara med tjejerna och nu kan jag ju för en gångs skull hänga på till stugan och jag har ju typ lovat och folk kommer att bli sura/ledsna om jag bangar och... milda maränger, varför kan aldrig midsommar vara enkelt nuförtiden?

                                  70954-41

En lugn dag

Minigolfen igår gick riktigt bra och jag vann. Det gick inte riktigt lika bra för J men heller inte så dåligt så att strejken ska behöva fortsätta. Lilla H var fruktansvärt söt och lade beslag på min klubba och boll (han älskar att spela innebandy) och sprang sedan runt med dem och sin dockvagn på banorna, vilket inte alla uppskattade lika mycket som hans moster gjorde.

Efter minigolfen hade vi tänkt åka till Brämmen men eftersom klockan började bli mycket så hamnade vi i Vårvik istället. Det var väldigt trevligt att sitta på klipporna och njuta av havsutsikten och diskutera framtiden men något bad blev det inte eftersom det blåste alldeles för kallt.

På vägen hem köpte vi flottig hämtmat med en liten baktanke om att jag förhoppningsvis skulle bli äcklad och anti idag och ta tag i mitt nyttigvarande igen. Jodå... äcklad är jag allt, hur det blir med nyttigvarandet får vi se men jag har i alla fall börjat dagen bra med äpple och gröt och massa vatten.



En svettig dag

Ljus katt har en förkärlek för att dra upp sina leksaksråttor i sängen. Inget större problem så länge han håller dem nere vid fotändan och så länge jag är vaken när jag ser dem. Men när jag vaknade i natt och lade handen på en råtta var det inte alls lika kul...

J tog förresten en fin bild på ljus katt ute i gräset häromdagen:



J gick nyss ner i källaren för att träna. Jag pysslade med mitt men min rastlöshet i kombination med det knakande ljudet av step-maskinen där nere gjorde till slut mig också sugen på att träna, så jag bytte om och gick ner i källaren. Och möttes av den härligaste synen på länge; J som iförd skor, och endast skor, och med lill-J hängandes fritt, stod och trampade på stepmaskinen samtidigt som han lyfte sina hantlar! Jag har bildbevis men av förklarliga skäl vill inte J att det publiceras...

Nu ska jag duscha och sen ska vi åka och spela minigolf med L och lilla H. Jag håller tummarna för att det går bra för J eftersom han har haft en ganska lång minigolfstrejk som är dömd att förlängas om det går dåligt idag!


En somrig dag - del 2

Fortsatte den somriga dagen med att tillsammans med J ligga länge ute i gräset och bara vara.

Sen var det dags för fotbollsmatch och eftersom J vägrade kolla och jag inte kände mig i samma liga som C, F & Co. (dit jag var bjuden för att se matchen), så hamnade jag som vanligt hemma hos syster och T. Härligt att komma dit när lilla H skiner upp när han ser mig och springer fram och ger mig en kram! Jag och T grillade korv och L viktväktade och så kollade vi på fotbollen. Fast jag är alltid väldigt distraherad när lilla H är i närheten, så det var inte förrän på slutet, när han gått och lagt sig, som jag var riktigt fokuserad. Sen spelade vi kort lite halvengagerat och jag tjatade massa jobbprat tills T halvsov i fåtöljen och jag nästan hade sövt mig själv.

Åkte förbi mammsen på vägen hem för att lämna vägatlas (de bilar ner till fotbolls-VM imorgon!) och hämta vattna-blommor-nyckel. Nu är jag hemma igen och J sitter nere i källaren och kollar på nån gammal film som låter svartvit och jag ska gå och lägga mig och hoppas på en till lika somrig fast lite mer spännande dag imorgon.

En somrig dag

Ok, i torsdags kväll så var jag en stor egoist. J hade sovit sen klockan åtta (skulle väl "bara vila" men sov som vanligt länge) och klockan var kvart över elva och ljus katt vägrade komma in från mörkret/regnet/myggen och jag var extremt trött och less och J har en mycket bättre förmåga att få in ljus katt än jag har. Jag visste att J skulle upp och jobba klockan åtta nästa morgon och jag visste att han skulle kunna få svårt att somna om men jag väckte honom i alla fall. J blev arg och snäste åt mig att lösa det själv och jag gick moloken ner igen och hittade ljus katt på altanen och J blev sedan vaken till typ halvfyra. Det hela kändes ganska lyckat...

I torsdags berättade X att jag fått förlängt till sista februari. "hrm. så var det bara den där metaanalysen kvar då. hrm." Alltså den sista uppgiften på kursen som vi skulle lämnat in i mars och som X tydligen tyckte att vi skulle göra klart nu. Så vi satt och pysslade med det hela dagen igår (med undantag för en och en halvtimmes lyxlunch-paus som jag lyckades ta på Stora Vall). Sen åkte jag hem till H och snackade strunt och såg på när hon tvättade, i väntan på nästa aktivitet som var fika hos C. Jag tyckte att det var lite konstigt med fika en fredag kväll klockan 17.30 men det tyckte visst inte de andra. Så det blev fika, i flera timmar och det var trevligt men sen åkte jag hem och då kändes fredagkvällen nästan redan slut. Men jag och J hann åka till Statoil och handla onyttigheter och se några avsnitt av Joey först.

Imorse träffades jag och M på skolan fast det är lördag och så satt vi där i tre timmar och gjorde klart den förhatliga metaanalysen och nu har jag äntligen skickat in den!!

Ikväll är det fotbollsmatch och jag vet att många gärna skulle byta pojkvän med mig under de närmaste veckorna, men jag tycker faktiskt att J är för lite intresserad av fotboll! Något han däremot varit alldeles för intresserad av på sistone är min mens. Ända sen jag för några månader sedan slutade med p-piller för att bli en trevligare människa så tror han att jag ska bli gravid bara han ser åt mig (för att inte tala om vad som kan hända om han petar på mig!)! Mensen skulle ha kommit igår, vilket ledde till befängda frågor då och då under dagen: "har det kommit något blod än då?" "när kan det senast komma?".
Nu har det "kommit blod" och J sitter ute på gården med katterna och det är härligt väder och det känns som sommarlov!

En upptagen dag

Dagen började ganska lugnt och skönt - först letade vi försökspersoner en stund men sen var experimentlokalen bokad, så då satte vi oss och läste uppsatser som skulle ventileras istället. På eftermiddagen var vi på uppsatsventilering som vanliga åhörare och sedan åkte jag tidigt för att se lillebror ta studenten. Efter det har det varit fullt upp - jaga för att hinna se lillebror springa ut på trappen, jaga för att hitta honom i virrvarret av människor, jaga efter marschtåget fram och tillbaka för att hinna se honom där, sen vara trevlig med släkt och vänner och leka med lilla H på studentmottagning, åka hem för att se på Project Runway och jobba lite, åka till Andersberg och irra runt för att hämta lillebror, släppa honom hemma hos mamsen, skjutsa pappa med sambo till stan, bogsera igång deras bil, hem och släppa ut katterna, varpå ljus katt naturligtvis rymmer, jaga/leta ljus katt i regn och mörker och mygg. Har ni lagt märke till att det är värsta Österfärnebo-varningen ute ikväll? Mygg i skrämmande mängder!

En grå dag

  Utsikten från vår balkong ikväll, för att illustrera det grå med dagen (lika grått som det här inlägget).
Jag har som vanligt på sistone inte så mycket spännande att berätta. Det blir så när man jobbar och pluggar även på kvällar och helger. Igår kom mor och syster på ett snabbt besök för att hämta några grejer och för att prova om de ville ha några av mina kläder som annars skulle slängas. Resten av kvällen spenderade jag framför TV:n med rapporterna (ni kanske förstår den ena anledningen till varför jag aldrig blir klar med dem... den andra anledningen är att jag är så velig). Idag har vi som vanligt sprungit på skolan och raggat försökspersoner och ikväll väntar slutförandet av detta;
 (se så fint jag täckt över vilken klass det gäller...).
Jag vet att det är ett jäkla tjat om jobb och skola, men nu är jag snart klar med rapporterna och experimenten ska vi bara göra den här veckan och sen fortsätta med i höst. Så från och med nästa vecka borde detta bli en lite mer positivt laddad blogg som förhoppningsvis speglar en lite friare och roligare fritid!

En trött dag

Trevligt igår kväll. Jobbigt idag. Träningsvärk från frisbeejagande och Twisterspelande. Huvudvärk och hunger från lite alkohol och för lite sömn. Bör springa runt på skolan och leta försökspersoner till experimentet. Det är ganska tomt på skolan och vi är ganska trötta. Så nu sitter vi i datasalen och ska skriva ut resultat och kanske äntligen göra den där fruktade metaanalysen. Längtar hem till sängen där J ligger och sussar och till soffan framför TV:n och till varma filtar och mysig belysning och godis.

En nyttig dag

Lillasyster ringde imorse och väste i luren "nu är det dags!". Det innebär att vår frossa igår kväll hade en positiv effekt - nu ska vi båda äntligen ta tag i oss själva och bli nyttiga igen! Sagt och gjort, detta gjorde jag till frukost;

gröt på en deciliter rågflingor med fyra matskedar Önos lågkalori lingonsylt och två deciliter lättmjölk. 3,5 points, mättande och gott - helt perfekt frukost! Nu gäller det bara att fortsätta i samma anda resten av dagen och veckan, det skulle vara skönt att för en gångs skull ha något att komma med på viktmötet!

En skön dag

Igår morse blev jag väckt av lillebror som i vanlig ordning var försenad till jobbet och ville ha skjuts. Så det var bara att hoppa i kläderna och skynda ut till bilen fast ögonen inte var riktigt öppna än.
När jag ändå var ute och åkte så passade jag på att hälsa på hemma hos lillasyster, fast jag var extremt sunkig och ofräsch. Inga problem att träffa henne och T och leka med lilla H när man är sån. Fast naturligtvis kom ju T's föräldrar lite senare och då kändes det som ett problem.
När jag kommit hem igen så fräschade jag upp mig lite och blandade sen nytta med nöje - pratade i telefon, kollade på många Top Model-repriser på raken, rensade ogräs, sågade lite på altanen, bakade kladdkaka och diskade.
Handlade innan jag hämtade J från jobbet, och så åkte vi till syster och T igen. Grillade kyckling och sockerbitar och åt kladdkaka och mycket godis och chips efteråt. Snackade en massa och avslutade sen kvällen med att spela Twister (som jag verkligen längtat efter att få spela!) och sedan Kvitt eller dubbelt. En riktigt skön lördag.

En omväxlande dag

Har sprungit runt på skolan och letat försökspersoner till experimentet idag. Svårt eftersom det är få studenter på skolan överhuvudtaget och de flesta som är där är mitt uppe i slutfinishen av uppsats, hemtentamen e.dyl. Fick dessutom ont i ben och fötter av att gå och stå hela tiden och lyckades som vanligt bli besviken på M eftersom det känns som att jag drar det största lasset som vanligt (mitt löfte om att inte gnälla mer går riktigt bra tycker jag!).

När jag kommit hem ville jag sätta mig vid datorn, men där satt som tur var J, och då hamnade jag ute på altanen i hängfåtöljen istället och njöt precis lika mycket som svart katt av det härliga vädret.

Efteråt, när jag kände att jag höll på att somna och inte längre kunde hålla reda på katterna, så lade jag mig i hängmattan uppe på balkongen och småslumrade istället. Jätteskönt!

Tills det var det dags att bestämma vad som skulle bli av kvällen. Vi hade bestämt oss för att gå på relaxavdelningen på Fjärran Höjder men jag tyckte att det kändes helfel i det fina vädret. Därför velade vi istället fram och tillbaka bra länge och båda var sega på att komma iväg. Så när vi väl åkte för att handla på Systemet och köpa med hämtmat hem så var mitt blodsocker på ilska/gråtnivå och smågnabben hängde i luften.

Väl hemma, med god Yalla Yalla-mat och lite cider i magen blev jag glad och snäll igen och jag och J har sjungit karaoke. Jag gav upp på grund av all rundgång och för att jag inte var så bra på att sjunga Come what may, men jag njuter ändå av att höra J skråla från källaren. "Suddenly the world seems such a perfect place". Ja det känns så. Just nu.



En experimentell dag - del 2

Jag blir lika förvånad varje kväll när energin några timmar efter jobbet plötsligt återvänder. Det kastar ju omkull mina planer lite eftersom jag, dödstrött efter jobbet, inte tror att jag ska orka något överhuvud taget och siktar in mig på att bara vara halvdöd en hel kväll. Sen när energin kommer tillbaka så känner jag plötsligt att jag borde göra något. Ikväll blev det faktiskt också något - jag gav mig ut på gården och krattade gräset, som J klippt tidigare idag, och rensade ogräs. Halvtio på kvällen är man i alla fall inte medveten om ifall man blir uttittad av alla grannar på vår alldeles för insynsvänliga gård.

Tidigare idag åkte jag direkt från jobbet och fikade viktmöte med tjejerna. Som vanligt hade de gått ner minst ett halvt (i regel flera) kilo var och som vanligt hade de antingen inte haft några problem med att äta nyttigt eller så hade de ätit jätteonyttigt och ändå rasat i vikt. Jag däremot följde mitt vanliga mönster med att gå upp eller ner (oftast upp, så även idag) ett par hekto. Fattar inte vad jag gör i den där jäkla klubben, jag blir mest bara anti av deras framgångar och nyttigvaranden!

En experimentell dag

Började dagen med att göra en klasskompis minnesexperiment. Det var intressant och gick faktiskt bättre än väntat. Jag som tyckte att det kändes lite jobbigt innan, men så är det med prestationsångest, den slår oftast till i onödan!

Vi har äntligen kommit igång med vårt eget experiment också! Dessutom har vi fått tag på två datorer till så att vi kan ta in fyra försökspersoner åt gången. Det kan behövas med tanke på att vi helst ska få tag på 240 försökspersoner var och de flesta studenter flyr skolan om ganska precis en vecka!

Nu till en efterlysning: var någonstans i Gävle kan jag köpa såna här

så jag kan göra mitt eget te på kontoret och springa iväg med, istället för att betala 10 spänn per tekopp på kafeterian?


RSS 2.0