Mat och etikett

Men jisses, häromdagen på jobbet fick jag höra att vissa inte tycker att det är ok att intressera sig för eller kommentera andras matlådor (ens om det är positivt), och idag läser jag detta nonsens i Ribbings spalt i DN. Trist att allmänt intresse och nyfikenhet ska behöva tolkas som ohyfsat!

Kommentarer
Postat av: malin

Ja, men inte vill jag väl att folk ska hålla på titta på min matlåda!? Dels är den säkert ful och kanske inte luktar gott, och så tror folk att jag har dålig smak. Kanske jag har gjort en maträtt med ädelost i. Luktar säkert inte gott, men smakar gott. Jag bryr mig dock inte om att folk ser att jag har sjukt mycket fett i min mat, men det kan jag tänka mig att andra människor inte vill visa. De vill säkert gärna visa upp en nyttig och fräsch sallad eller en maträtt med sallad till. men det värsta i detta är ju de där jävla klyschorna eller torrsnacket i lunchrummet "jaha, vad har du för gott med dig i dag då?". Låt bli min mat! Det här kanske man inte trodde om mig, men så är det. Jag skulle heller aldrig typ byta matlåda med nån. Känn sjukt ofräscht att äta nån annans matlåda. Men det här tror jag vi har pratat om förr.

2010-05-02 @ 07:19:21
Postat av: L

Alltså, självklart är det inte trevligt om nån rynkar på näsan åt det man har (men det gör väl folk inte?) och det kan ju vara onödigt att kommentera mängden (särskilt till någon som har problem med vikten), men jag tycker bara att det är kul om nån är intresserad av min matlåda, särskilt om jag lagat nåt lite mer avancerat eller nåt som jag är särskilt nöjd med.

2010-05-02 @ 11:01:46
URL: http://adiaphora.blogg.se/
Postat av: Helen

Jag tycker också det är fånigt. Skulle aldrig i världen bli sur för att någon på jobbet frågade vad jag har med mig för mat! Man kanske inte har någonting annat gemensamt att prata om, och då passar det ju jättebra med en allmän matkonversation, till exempel.

2010-05-02 @ 11:19:02
URL: http://deppochpeppochhopp.blogspot.com/
Postat av: yster

Håller helt med dig, syster. Jag kan inte förstå problemet!

2010-05-02 @ 11:33:17
Postat av: Linda

Jag håller med dig Helen, jag tycker också att det är ett bra samtalsämne under lunchen. Jag diskuterar mycket hellre min egen eller andras lunch än att lyssna på tråkiga historier om vad folk har gjort eller ska göra!

2010-05-02 @ 14:21:39
URL: http://adiaphora.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0